Kultura

Alen Islamović spektakularnim nastupom oduševio publiku na 53. Gitarijadi (FOTO + VIDEO)

FOTO: zajecaronline.com

Bivši član „Divljih jagoda“ i „Bjelog dugmeta“, pevač Alen Islamović oduševio je publiku na 53. zaječarskoj Gitarijadi.

Alen Islamović svojim novim pesmama, ali i starim hitovima „Bjelog dugmeta“ i „Divljih jagoda“, doveo je atmosferu do usijanja. Pubilika je u glas pevala svaku pesmu. Islamović je istakao da je ovog puta ostavio bolji utisak, nego prošli put kada je gostovao u Zaječaru.

FOTO: zajecaronline.com

„Svirali smo dobro, žestoko, dali smo dosta truda i mislim da smo ostavili dobar utisak. Publika je fenomenalna, prepoznala je taj trud i publika je zajedno sa mnom pevala. Predstavio sam i nove pesme, novi album „Tajno“ je u prodaji“, istakao je Islamović.

Alen Islamović; FOTO: zajecaronline.com

Alen je naučio je da svira gitaru uz pomoć starijeg brata, a 1974. je počeo da svira bas-gitaru u grupi „Bag“.

Uskoro je Islamovićeva lokalna popularnost porasla sa koncertima njegove grupe. Pored Bihaća, „Bag“ je nastupao u mestima kao što su Prijedor, Drvar, Sanski Most i Banja Luka. Oduševljavao se muzikom „Led zepelina“, „Dip perpla“ i „Bijelog dugmeta“.

FOTO: zajecaronline.com

Nakon što je odslužio vojsku, Sead Lipovača ga je pozvao u „Divlje jagode“. Početak sa „Divljim jagodama“ je bio vrlo težak, ali se na kraju isplatio kako je grupa postala vrlo popularna u nekim delovima Jugoslavije. Bili su toliko obećavajući da je aprila 1984. (kada je Željko Bebek napustio „Bijelo dugme“) Alen odbio ponudu Gorana Bregovića da peva u „Bijelom dugmetu“. Međutim, na kraju je sve propalo, „Divlje jagode“ su se raspale, a Alen se vratio u Bihać i odlučio da se bavio običnim poslom i da zaboravi na muziku. Ali onda je došla druga ponuda od Gorana Bregovića (kada je Tifa napustio „Dugme“), a ovaj put Alen ju je prihvatio.

K.M.

Dodaj komentar