Hronika Izdvajamo Timočka krajina

Akcija spasavanja na Staroj planini: Pronađen dvadesetdvogodišnji skijaš iz Knjaževca

FOTO: Gorska služba spasavanja Srbije

Policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću “Skijališta Srbije“ i meštani na Staroj planini, uspešno su okončali akciju spasavanja i pronašli dvadesetdvogodišnjeg U.D. iz Knjaževca, koji je juče nestao.

U.D. je nestao juče u popodnevnim satima u blizini Babinog zuba, kada je krenuo na skijanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovali su potrazi za mladim skijašem i, u saradnji sa drugim službama, intenzivnom i višesatnom pretragom terena pomogli da se ona uspešno završi, potvrdili su u Policijskoj upravi u Zaječaru.

Mladić je pronađen živ i bez vidljivih povreda , jutros oko 4.45 sati, u blizini sela Zaskovci i odmah je prebačen u Zdravstveni centar Knjaževac.

U pretragu terena odmah su uključeni policajci iz Policijske uprave u Zaječaru i Pirotu, granična policija, pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i Gorska služba spasavanja, zaposleni u preduzeću “Skijališta Srbije“ i meštani tog područja.

Pretragu strmog i nepristupačnog terena usporavali su i otežavali sneg i veoma gusta magla, koja je tokom noći prekrivala veći deo Stare planine, rečeno je u saopštenju.

U ranim jutarnjim satima, kada se magla dovoljno povukla i vidljivost bila na zadovoljavajućem nivou i zahvaljujući dobroj organizaciji, koordinaciji i upornosti svih koji su bili uključeni u potragu, ali i tehničkoj opremljenosti u vidu motornih sanki i dronova, primećeni su tragovi nestalog mladića, te je on ubrzo i pronađen.

Dodaj komentar