fbpx
Hronika

“AFERA PAKETIĆI” SE PRIVODI KRAJU: 7. decembra IZRICANJE PRESUDE Saši Mirkoviću i Mileni Trajković

radiomagnum.rs

Saslušanjem veštaka i svedoka u Osnovnom sudu u Zaječaru u petak, 1.decembra završen je dokazni postupak u procesu koji se vodi protiv okrivljenih Milene Trajković i  Saše Mirkovića, prenosi “Radio Magnum”.

Sud je tom prilikom doneo rešenje da se naredni glavni pretres održi 7. decembra od 10 sati i 30 minuta kada će biti iznete završne reči i izrečena presuda Saši Mirkovića i Mileni Trajković, koji se terete da su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara kupovinom novogodišnjih paketića 2013. godine bez javne nabavke.

Na suđenju je u petak saslušan svedok Dragan Marinković, direktor OFY kompany, kompanije koja je isporučila 1.662 sporna paketića Gradskoj upravi u Zaječaru.

„ U Zaječar su dopremljena dva šlepera paketića, a četrdesetak paketića je dopremljeno naknadno brzom poštom. Nije mi bio poznat način na koji će paketići biti plaćeni. Moj posao je bio samo pakovanje i isporuka paketića“, izjavio je Marinković i dodao:

„Ja zaista nisam imao predstavu o tome da li je bilo dogovora o postupku plaćanja i da li je bilo javne nabavke. Meni ništa nije bilo konkretno poznato za rokove plaćanja, a da su nastali problemi čuo sam od Boškovića, vlasnika firme“.

Marinković navodi i da nije znao, kada je kontaktirao sa okrivljenom Milenom Trajković, koju ona funkciju ima i na kom je položaju, a to kaže nije znao ni kada je reč o Mirkoviću.

„Kada me je kontaktirala mejlom u potpisu je bila okrivljena Milena, s tim što se ne sećam šta je bilo u zaglavlju, ali mejl nije bio privatni. Ne mogu da se setim ko je potpisao otpremnice, ali to nije tajna“, naveo je svedok Marinković.

U nastavku glavnog pretresa, saslušan je ponovo veštak Novica Jovanović, koji je ostao pri nalazu i mišljenju datom 24. oktobra ove godine.

Sud je na predlog branioca Nataše Tošić zatražio od Grada Zaječara izveštaj o aproprijacijama, koji  je Odeljenje za finansije Gradske uprave Zaječar dostavilo Osnovnom sudu u Zaječaru iz kojih se vidi da je sva rešenja i zaključke koji se odnose na aproprijacije u vezi isplate duga za paketiće u iznosu od 974.400,00 dinara, a koje nose datum 28.2.2014, potpisao gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

Sud je u petak doneo rešenje da se naredni glavni pretres održi 7. decembra od 10 sati i 30 minuta kada će biti iznete završne reči i izrečena presuda.

S obzirom na to da je u ovom procesu završeno iznošenje dokaza, odbrana Saše Mirkovića zatražila je za svog branioca oslobađanje od kućnog pritvora.

Advokat Saše Mirkovića Nataša Tošić, navela je nakon suđenja da je Mirković podneo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu krivične prijave protiv postupajućeg tužioca u ovom predmetu i protiv više sudija Osnovnog i Višeg suda u Zaječaru, dodajući da je reč o političkom progonu.

„ Saša Mirković je u svojstvu oštećenog podneo Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu  krivične prijave protiv postupajućeg tužioca ovog predmeta i protiv više sudija Osnovnog i Višeg suda u Zaječaru, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnog dela iz člana 346 a na njegovu štetu, smatrajući da su učestvovali zajedno sa gradonačelnikom Boškom Ničićem u ovom političkom progonu i zbog stavljanja u pritvor mog branjenika“, navela je Tošić.

Ona je dodala da će tražiti i odštetu i za ovaj kućni pritvor kada budu dokazali da je neosnovan.

” A dokazaćemo!

Tražićemo i sve vidove odštete zbog toga što su pretrpeli moj branjenik i njegova porodica zbog ovog političkog progona.

Smtaram da je osnov za politički progon to što je Saša Mirković najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda, da ga na ovaj način sputavaju da se kandiduje i učestvuje na izborima“, zaključila je Tošić.

izvor: Radio Magnum

1 komentar

  • sada ce i paja da ti se pridruzi..jos kada bi imao onu stvar da otkrije sve i za crnog boška svi bi mu se divili…a radila je ta trojka super..

Dodaj komentar