Za utorak 28. novembar zakazana je 7. Sednica Skupštine grada Zaječara.

Odbornici će se izjašnjavati o Predlogu Odluke o četvrtom dopunskom budžetu za 2017.godinu sa izmenom kadrovskog plana za ovu godinu, o naknadama odbornika, članova Gradskog veća i članova radnih tela Skupštine grada i Gradskog veća.

Na dnevnom redu su Predlog Odluke o izmeni Odluke o osnivanju JKP „Higijena“ Zaječar, o pokretanju stečajnog postupka, o izmeni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog stambenog preduzeća „Zaječar“, o poveravanju prava upravljanja, korišćenja i održavanja nepokretnosti u javnoj svojini grada Javnom komunalnom preduzeću „Održavanje“ i njegovom osnivanju kao i prenosu prava korišćenja pokretnih stvari u javnoj svojini grada Zaječara na JKP“Održavanje“.

PREDLOG OPOZICIJE

Odbornici će odlučivati o Predlogu Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodredjeno vreme u svakom organizacionom obliku u sistemu lokalne samouprave grada, o izmeni Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Javnim preduzećem „Objedinjena naplata“, o preuzimanju prava i obaveza ovog preduzeća u likvidaciji, o preuzimanju prava i obaveza JKP  Gradsko saobraćajno preduzeće „ Zaječar“ u likvidaciji, Fondacije za podsticaj radjanja dece, DOO „Biznis inkubator centra“,Agencije za ruralni razvoj Grljan.

Na dnevnom redu sednice biće i izmena Odluke o davanju u zakup poslovnih prostorija grada Zaječara, Odluka o dopunama o socijalnoj zaštiti gradjana na teritoriji grada, o prihavatanju Preporuke Vlade Republike Srbije. Biće reči i o davanju saglasnosti na Odluku o načinu pokrića gubitka JKSP“Zaječar“ za prošlu godinu.

Na sednici će biti razrešen i imenovan urednik „Službenog lista grada Zaječara“, biće imenovana Komisija za stipendiranje studenata, biće razrešeni i imenova predsednici i članovi Nadzornih i Školskih odbora nekoliko preduzeća i škola na teritoriji grada.

Na sednici Skupštine razmatraće se Izveštaj o izvršenju budžeta za period od 1. januara do 30. septembra ove godine, kao i zapisnik budžetske inspekcije o kontroli primene zakona u oblasti materijalno finansijskog poslovanja, namenskog i zakonitog korišćenja sredstava Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, i kod Mesne zajednice Zvezdan za period od 1. januara fo 31. avgusta 2016. godine.

Početak sednice zakazan je za 10 sati.

POSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here