foto: Pixabay

Jedan od najstarijih festivala u našoj zemlji „Prva harmonika Srbije“ biće održana u petak i subotu, 9. i 10. avgusta u Sokobanji.Ove godine nastupiće Dejan Petrović i „Big bend“, kao i legenda narodne muzike Miroslav Ilić u pratnji orkestra Miše Mijatovića.

Ova kulturno-zabavna manifestacija takmičarskog karaktera održava se od 1962. godine. Mnogi naši muzičari su baš ovde započeli svoje muzičke karijere. 

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Sokobanja, u petak, 9. avgusta u 10 sati kod Hotela „Moravica“ održaće se takmičarski deo za mlađe kategorije harmonikaša: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, duet takmičara mlađih od 15 godina.

Revijalni deo ovogodišnjeg Festivala počinje u 20 časova Centralnom gradskom trgu. Zakazan je nastup prvoplasiranih takmičara u mlađim kategorijama, zatim dodela priznanja, a u 21 čas koncert Dejana Petrovića i „Big benda“.

U subotu, 10. avgusta od 10 sati kod Hotela „Moravica“počeće takmičarski deo za starije kategorije harmonikaša: juniori, seniori, duet takmičara starijih od 15 godina.

Drugi dan revijalnog dela Festivala „Prva harmonika Srbije“ zakazan je za 20 časova. Nakon nastupa prvoplasiranih takmičara u starijim kategorijama, dodele priznanja i proglašenja sveukupnog pobednika, nastupiće Miroslav Ilić u pratnji orkestra Miše Mijatovića.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here