fbpx

57. Međunarodni festival „Prva harmonika Srbije“ u Sokobanji

Preporuka:

I mraz i sunce

U Srbiji će danas jutro biti sa slabim mrazem, niskom oblačnošću i maglom, a posle podne će biti sunčanih...

Nakon godinu dana novi auto smećari pušteni u rad

Javno komunalno stambeno preduzeće "Zaječar" od Gradske uprave, je dobilo na korišćenje 4 auto smećara koji će biti angažovani...

U toku je konkurs za razmenu srednjoškolaca

U toku je prijavljivanje za drugi konkursni rok za programe jednogodišnje i tromesečne razmene srednjoškolaca u školskoj 2020/2021. godini...
- Reklama -

Jedan od najstarijih festivala u našoj zemlji „Prva harmonika Srbije“ biće održana u petak i subotu, 9. i 10. avgusta u Sokobanji.Ove godine nastupiće Dejan Petrović i „Big bend“, kao i legenda narodne muzike Miroslav Ilić u pratnji orkestra Miše Mijatovića.

Ova kulturno-zabavna manifestacija takmičarskog karaktera održava se od 1962. godine. Mnogi naši muzičari su baš ovde započeli svoje muzičke karijere. 

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije Sokobanja, u petak, 9. avgusta u 10 sati kod Hotela „Moravica“ održaće se takmičarski deo za mlađe kategorije harmonikaša: petlići, pioniri, stariji pioniri, mlađi juniori, duet takmičara mlađih od 15 godina.

Revijalni deo ovogodišnjeg Festivala počinje u 20 časova Centralnom gradskom trgu. Zakazan je nastup prvoplasiranih takmičara u mlađim kategorijama, zatim dodela priznanja, a u 21 čas koncert Dejana Petrovića i „Big benda“.

U subotu, 10. avgusta od 10 sati kod Hotela „Moravica“počeće takmičarski deo za starije kategorije harmonikaša: juniori, seniori, duet takmičara starijih od 15 godina.

Drugi dan revijalnog dela Festivala „Prva harmonika Srbije“ zakazan je za 20 časova. Nakon nastupa prvoplasiranih takmičara u starijim kategorijama, dodele priznanja i proglašenja sveukupnog pobednika, nastupiće Miroslav Ilić u pratnji orkestra Miše Mijatovića.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Oblačno vreme u Zaječaru

Jutro izvan košavskog područja maglovito. Tokom dana malo do umereno oblačno i suvo, samo će se po pojedinim kotlinama i u Timočkoj Krajini magla...

U ponedeljak pola sata bez struje nekoliko ulica u Zaječaru

U ponedeljak, 20. januara zbog radova na mreži bez napajanja električnom energijombiće stanovnici nekoliko ulica u Zaječaru: Negotinska Niška Dunavska, Sremska Kosovska 12A Ivana...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: