fbpx
Društvo

51. GITARIJADA: SVI HOTELI PUNI, NEMA VIŠE MESTA! Ukoliko imate smeštajne kapacitete, javite se!

Iako još uvek nije počela, Gitarijada u Zaječaru je već izazvala veliko interesovanje ljudi.

Ogroman broj obožavalaca i vernih pratilaca ovog festivala, već od večeras pohrliće u Zaječaru, a prema rečima organizatora već danima unazad su svi smeštajni kapaciteti u gradu na Timoku već rezervisani.

Tokom trajanja 51. Gitarijade gosti će u Zajerčar pristizati sa svih strana sveta, a organizatori smatraju da će ovogodišnja Gitarijada nadmašiti dosadašnji broj posetilaca, prvenstveno zbog nastupa svetski poznatih bendova kao što su THE CULT i NAZZARET.

„Problem je što imamo najave iz zemalja regiona, Bugarske, Rumunije, Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore koji dolaze upravo zbog benda The Cult.

Jedinstvena je prilika da ljudi džabe gledaju i slušaju The Cult jer se to do sada nije dogodilo.

Sada je lokalna samouprava to omogućila svima koji dođu“, istakao je Saša Jović, član Organizacionog odbora 51.Gitarijade.

 Veliki problem ovih dana Zaječar će imati sa smeštajnim kapacitetima!!!

“Svi smeštajni kapaciteti u gradu, u vreme održavanja 51. zaječarske Gitarijade su popunjeni.

Svi su hoteli puni, nema više  mesta“,  istakao je Željko Vasić, predsednik Organizacionog odbora 51. Gitarijade.

Zato su organizatori apelovali na sve građane koji imaju mogućnosti da posetiocima Gitarijade iz zemlje, ali i inostranstva ponude privatan smeštaj!

To da li ćete za tu uslugu tražiti novčanu nadoknadu ili ne zavisi od vas samih.

“Zaista je velika navalica, zato pozivamo sve one koji mogu da ponude smeštaj, da se jave CEKIT-u, da ostave podatke. Kontakt telefon je 019/421-521”, poručio je Zoran Stamenković, direktor zaječarskog CEKIT-a.

Uz apel zaječarcima da budu dobri domaćini, organizatori dodaju da je velika pažnja i ove godine posvećena bezbednosti.

„Mi smo danas imali sastanak na kome su bili predstavnici Policijske uprave, obezbeđenja i zaista se trudimo da u ovom vremenu koje nije sjajno, kada je reč o bezbednosti u svetu, sve prođe kako treba“, dodao je Stamenković.

Večeras će na Trgu oslobođenja u Zaječaru od 20 sati biće priređen rok koncert na kome će nastupiti “Vlada Džet band”, sastav “Branko Marušić Čutura i “21 gram” i smederevski bend “Patrias”.

Glavnom programu na gradskom stadionu na Kraljevici prethodiće otvaranje pratećeg programa u okviru koga će u sredu 28. juna od 13 sati biti otvoren tradicionalni ROCK kamp, dok će od 18 sati u Radul begovom konaku biti otvorena izložba pod nazivom „Rok muzej“.

Vujadin Milošević, iz Organizacionog odbora Gitarijade, podseća da će biti 1.000 mesta u rok kampu, ali da postoji mogućnost i da se kamp proširi.

 

Dodaj komentar