fbpx

4. Timočki maraton 11. i 12 maja u Zaječaru

Preporuka:

Klaus Kenet u Zaječaru: Pravoslavlje je otkrovenje Božije, Srbi će preobratiti zapadnu Evropu!

Duhovno-misionarski i kulturni centar Eparhije timočke „Gostoprimnica” u Zaječaru danas, 21. februara, organizuje promociju knjige i predavanje „Moj put...

Ima li pravde za opljačkane radnike JKP „Toplana“ Bor?!

Osnovni sud u Boru osudio je Dragana Stojilkovića (55) uslovno na jednu godinu zatvora jer je počinio krivično delo...

Gimnazijalci otputovali u Istanbul

Put Istanbula je juče, 18. februara krenula je grupa od 16 učenika, sa dve profesorke iz zaječarske Gimnazije. Oni...
- Reklama -

4. Timočki maraton u organizaciji Omladinsko planinarsko – smučarskog društva ”Dragan Radosavljević”  iz Zaječara biće organizovan u subotu, 11. i nedelju, 12. maja. Učesnici maratona biće u prilici da se opredele između pet staza dužine od 8 do 65 kilometara koje su prilagođene svima i rekreativcima i profesionalcima, a kontrolne tačke maratona su zaječarske tvrđave – Bastioni koji su činili odbrambeni prsten grada Zaječara.

Mogućnost da obiđu „pluća“ Zaječara – parku šumu Kraljevicu tokom vikenda imaće zainteresovani rekreativci, a one najizdržljivije na kompleksu Felix Romulijane čekaće najukusniji planinarski pasulj.

Okupljanje svih učesnika maratona predviđeno je od 8 do 8:45 sati kod Sportske hale u Zaječaru, dok je polazak na stazu za trkače predviđen za 9:00, odnosno u 9:15 časova za pešake.

Učesnici maratona biće u prilici da se opredele između pet staza dužine od 8 do 65 kilometara koje su prilagođene svima i rekreativcima i profesionalcima, a kontrolne tačke maratona su zaječarske tvrđave – Bastioni koji su činili odbrambeni prsten grada Zaječara.

Kontrolna tačka KT4 i Cilj malog maratona je kasnoantički lokalitet Feliks Romulijana koji se nalazi pod zaštitom UNESCO kulturne baštine. Za učesnike maratona obezbeđen je ručak na Felix Romuliani. Prolaskom svih kontrolnih tačaka od KT 1 do KT 11 prelazite i Bastionsku trasverzalu!

“ Kotizacija za učešće na maratonu je 200 dinara. Za prva tri mesta u svim kategorijama su obezbeđene medalje i pehari.

Ovim putem pozivamo građane Zaječara ali i cele istočne Srbije, da nam se pridruže i daju svoju podršku promociji zdravog načina života, boravka u prirodi ali i kulturno istorijskim znamenitostima ovog kraja“, napominju organizatori.

Više o ovoj manifestaciji možete pročitati na sajtu: http://www.opsddraganradosavljevic.rs/event/4-timocki-maraton/

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: