fbpx
Politika

SAZNAJEMO: DR IVAN ČIKARIĆ NAPUSTIO ODBORNIČKU GRUPU SNS!!!

Dr Ivan Čikarić, koji je na prethodnim lokalnim izborima bio kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Zaječara napustio je ovu odborničku grupu, piše “Zaječar danas”. Da li nas očekuje burna jesen na političkoj sceni?

Veče uoči obeležavanja stranačke slave  Zaječarom je odjeknula vest da je Dr Ivan Čikarić, koji je bio kandidat Sprske napredne stranke za gradonačelnika Zaječara na loklanim izborima održanim u aprilu, napustio ovu odborničku grupu tokom protekle nedelje.

O njegovom odlasku danima se spekuliše u javnosti, ali potvrdu smo dobili tek sinoć, nakon što smo kontaktirali gospodina Čikarića i zatražili da nam da izjavu u vezi sa navodnim napuštanjem odborničke grupe Srpske napredne stranke u Zaječaru.

Napuštanje odborničke grupe postalo je popularna tema i na društvenim mrežama, a mišljenja su veoma podeljena.

komentari na mrez ama

Foto: Facebook / Screenshot

Evo šta je o svemu za “Zaječar Danas” izjavio Dr Ivan Čikarić, bivši kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Zaječara:

“Mogu da potvrdim vest o svom istupanju iz odborničke grupe SNS.

Moja odluka da se kandidujem za gradonačelnika proizašla je iz toga što nisam bio u stanju da gledam dalje propadanje svog grada skrštenih ruku.

U toku kampanje, biračima sam predstavio svoju viziju vođenja grada, koja se u mnogome razlikovala od načina na koji je naš grad bio vođen u toku godina koje su iza nas.

Smatrao sam i smatram i dalje da bez većeg broja poštenih i savesnih ljudi u politici nećemo videti bolje dane.

Pripadnost bilo kojoj odborničkoj grupi uglavnom podrazumeva jednolično glasanje za ili protiv predloga gradskih vlasti.

Kako ne želim da se nađem u situaciji da glasam za predloge sa kojima se ne slažem ili protiv amandmana sa kojima se slažem, odlučio sam se za ovaj potez.

Dalje aktivnosti u skupštini grada Zaječar ću ostvarivati kao nezavistan odbornik. Toliko dugujem građanima koji su glasali za mene”, poručio je Čikarić.

 Ako je verovati kuloarskim pričama  uskoro se može očekivati smena i jednog od gradskih većnika, za šta postoji saglasnost i volja sedamnaest odbornika Skupštine grada Zaječara,  koji razrešenje ovog većnika smatraju moralnim činom zbog učešća pomenutog u aferi.

Po svemu sudeći predstoji nam burna jesen na političkoj sceni Zaječara, a najave političkih previranja na vrhu države dodatno će začiniti situaciju.

preuzeto: lokalne.rs

 

1 komentar

Dodaj komentar