Sport

29. „Novogodišnji turnir“ u malom fudbalu u Zaječaru

Povodom organizacije tradicionalnog „Novogodišnjeg turnira“ u malom fudbalu, koji se svake godine održava u sportskoj hali u Zaječaru, održana je konferencija za medije.

„Novogodišnji turnir“ u malom fudbalu koji grad Zaječar organizuje već 29 godina, ponovo će okupiti veliki broj ekipa u različitim kategorijama.

Prema rečima Milana Stankovića, pomoćnika gradonačelnika za omladinu i sport, grad podržava sve sportske manifestacije, a posebno ovaj tradicionalni turnir koji će naredne godine proslaviti trideseti rođendan.

„Nivo kvaliteta turnira je iz godine u godinu sve bolji i nadam se da ćemo ove godine otići korak dalje što se tiče organizacije i posebno masovnosti samog turnira“, kaže Stanković.

O samom turniru, kategorijama u kojim će se učesnici takmičiti, kao i nagradama predviđenim za najbolje plasirane ekipe, govorio je sekretar Sportskog saveza u Zaječaru, Igor Božinović. Prema njegovim rečima, ove godine, takmičenje će biti održano u 6 kategorija, a najveći deo nagradnog fonda predviđen je za kategoriju „Seniori“.

„Tokom trajanja našeg turnira, u okolini će uporedo biti održana takmičenja u Negotinu, ali i veliki turnir u Ćupriji, međutim i pored toga očekujemo učešće velikog broja ekipa. Prošle godine smo imali 53 ekipe, nadamo se da ćemo u ovogodišnjem izdanju uspeti da nadmašimo taj broj“, kaže Božinović.

Kotizacije za sve ekipe će biti iste kao i prošle godine, ali nagradni fond je značajno manji, što se najviše odražava na iznos koji će pripasti osvajaču prvog mesta u glavnoj kategoriji „Seniori“. Za razliku od prošlogodišnje nagrade od 350 hiljada dinara, ovogodišnji pobednici vratiće se kući sa 100 hiljada dinara manje.

Ulaz na tribine sportske hale biće besplatan sve do polufinalnih okršaja, kada će se karte naplaćivati po ceni od 50 dinara, dok će ulaz na finalni meč koštati 100 dinara.

Ispred preduzeća JKP “Timok održavanje”, koje je domaćin ovog turnira govorio je direktor Vice Lalić.

„Za sve učesnike i posetioce turnira biće otvoren bife u sportskom centru u kome će svako ko bude želeo moći da se ugreje i osveži u pauzi između mečeva. Želimo da nivo naših usluga tokom turnira bude takav, da svaki posetilac izađe zadovoljan iz same hale“, kaže Lalić.

Turnir će biti održan u periodu od 14. do 29. decembra, a prijavu ekipe moguće je izvršiti do 13. decembra u 12 sati u prostorijama Sportskog saveza grada Zaječara.

Izvlačenje parova zakazano je za 14. decembar u 15 časova u samoj hali, gde će turnir biti i održan.

Više informacija oko prijave i samog turnira biće dostupne pozivom na broj 019/422-841 ili putem maila sporsaza@mts.rs.

Dodaj komentar