fbpx

27. „Dani Zorana Radmilovića“ promovisani u beogradskom „Ateljeu 212“

Preporuka:

Zaječar po sedmi put najbolji organizator Kros serije RTS-a

Gradu Zaječaru i ljudima koji su učestvovali u realizaciji Krosa RTS-a dodeljena su priznanja za najbolju organizaciju u tekućoj...

Oblačno i hladnije, temperatura oko 5 stepeni

Danas će u Srbiji biti oblačno i hladnije, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, a najviše temperature će se kretati...

Subotom gradonačelnik Ničić razgovara sa građanima

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić od subote, 14. decembra, pa svake naredne subote razgovaraće sa građanima. Gradonačеlnik Zajеčara rеdovno će, od...
- Reklama -

U Ateljeu 212 u Beogradu juče je održana pres konferencija na kojoj je bilo reči o 27. pozorišnom festivalu “ Dani Zorana Radmilovića“ koji će u Zaječaru biti održan od 14. do 22. oktobra.

Predsednik stručnog žirija 27. festivala “ Dani Zorana Radmilovića“ Nebojša Bradić istakao je da su “Dani Zorana Radmilovića” našli svoje mesto u pozorišnom životu Srbije, ali da po svom programskom određenju ne pripadaju samo našem prostoru već prelaze granice i na svoj način dobro komuniciraju i sa drugim pozorišnim sredinama.

“ Okolnost da Festival ima nekoliko značajnih predstava nacionalnih teatara, od Narodnog pozorišta u Beogradu do Narodnog pozorišta “Ivan Vazov” iz Sofije, potom Narodnog pozorišta iz Sarajeva i pozorišta iz Banjaluke, a onda naravno i pozorišta “Kerempuh” iz Zagreba govori o tome da ćemo imati prilike da vidimo jedan od najboljih festivala ove godine u Srbiji“, rekao je Bradić.

Umetniči savet na čijem je čelu srpski dramski pisac Željko Hubač, i u čijem su sastavu i Miran Hajoš iz Hrvatske i Pavlinka Trifonova iz Bugarske, pomogli su da program festivala bude ovako dobar, rekao je Vladimir Đuričić v.d. direktora Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović” .

“ Zaječar je poznat po festivalskom duhu i po tome da se sve karte prodaju za par dana“, rekao je Đuričić i dodao da će i ovoga puta sale biti pune i da će festivalska atmosfera biti onakva na kakvu smo navikli.

Zaječar će tih 9 dana biti prestonica kulture Srbije.

Predsednik Umetničkog Saveta festivala Željko Hubač apostrofirao je izuzetnu energiju ljudi koji ove godine organizuju Festival I misli da će po svom program biti najbolji za poslednjih 20 godina.

Ivan Bekjarev, predsednik žirija 1. Festivala malih pozorišnih formi, koji će u Domu kulture u Kotlujevcu biti održan od 15.do 20. 10.2018. naglasio je da će na repertoaru festivala biti samo nagrađene monodrame i duo drame .

“Izuzetna mi je čast što će moje slike biti sastavni deo festivala posvećenog Zoranu Radmiloviću”, rekao je poznati srpski slikar Miloš Šobajić, čija će izložba slika biti otvorena u okviru pratećeg programa festivala.

27.Festival “Dani Zorana Radmilovića” otvoriće zaječarsko Pozorišta premijerom predstave “Audijencija/Vernisaž” Vaclava Havela u režiji Božidara Đurovića, a zatvoriće kineska Folklorno –plesna grupa iz provincije Henan, koja će nastupiti u čast nagrađenih, istaknuto je na pres-konferenciji u Ateljeu 212 u Beogradu.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Bez vode deo Kotlujevca

Zbog ugradnje ventila u školi Hajduk Veljko, bez vode će biti stanovnici sledećih ulica: -Dobrivoje Radosavljević Bobi -Knjaževačka -Kotorska -deo Ljubljanske Vode neće biti do 16 časova.

Oblačno sa kišom

U Srbiji ujutru oblačno vreme, mestimično sa slabom kišom. Tokom dana umereno oblačno i suvo, uveče na zapadu, a tokom noći i u ostalim...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: