Kultura

27. „Dani Zorana Radmilovića“ promovisani u beogradskom „Ateljeu 212“

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U Ateljeu 212 u Beogradu juče je održana pres konferencija na kojoj je bilo reči o 27. pozorišnom festivalu “ Dani Zorana Radmilovića“ koji će u Zaječaru biti održan od 14. do 22. oktobra.

Predsednik stručnog žirija 27. festivala “ Dani Zorana Radmilovića“ Nebojša Bradić istakao je da su “Dani Zorana Radmilovića” našli svoje mesto u pozorišnom životu Srbije, ali da po svom programskom određenju ne pripadaju samo našem prostoru već prelaze granice i na svoj način dobro komuniciraju i sa drugim pozorišnim sredinama.

“ Okolnost da Festival ima nekoliko značajnih predstava nacionalnih teatara, od Narodnog pozorišta u Beogradu do Narodnog pozorišta “Ivan Vazov” iz Sofije, potom Narodnog pozorišta iz Sarajeva i pozorišta iz Banjaluke, a onda naravno i pozorišta “Kerempuh” iz Zagreba govori o tome da ćemo imati prilike da vidimo jedan od najboljih festivala ove godine u Srbiji“, rekao je Bradić.

Umetniči savet na čijem je čelu srpski dramski pisac Željko Hubač, i u čijem su sastavu i Miran Hajoš iz Hrvatske i Pavlinka Trifonova iz Bugarske, pomogli su da program festivala bude ovako dobar, rekao je Vladimir Đuričić v.d. direktora Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu “Zoran Radmilović” .

“ Zaječar je poznat po festivalskom duhu i po tome da se sve karte prodaju za par dana“, rekao je Đuričić i dodao da će i ovoga puta sale biti pune i da će festivalska atmosfera biti onakva na kakvu smo navikli.

Zaječar će tih 9 dana biti prestonica kulture Srbije.

Predsednik Umetničkog Saveta festivala Željko Hubač apostrofirao je izuzetnu energiju ljudi koji ove godine organizuju Festival I misli da će po svom program biti najbolji za poslednjih 20 godina.

Ivan Bekjarev, predsednik žirija 1. Festivala malih pozorišnih formi, koji će u Domu kulture u Kotlujevcu biti održan od 15.do 20. 10.2018. naglasio je da će na repertoaru festivala biti samo nagrađene monodrame i duo drame .

“Izuzetna mi je čast što će moje slike biti sastavni deo festivala posvećenog Zoranu Radmiloviću”, rekao je poznati srpski slikar Miloš Šobajić, čija će izložba slika biti otvorena u okviru pratećeg programa festivala.

27.Festival “Dani Zorana Radmilovića” otvoriće zaječarsko Pozorišta premijerom predstave “Audijencija/Vernisaž” Vaclava Havela u režiji Božidara Đurovića, a zatvoriće kineska Folklorno –plesna grupa iz provincije Henan, koja će nastupiti u čast nagrađenih, istaknuto je na pres-konferenciji u Ateljeu 212 u Beogradu.

Dodaj komentar