fbpx
Društvo

25 OTPRAVNIKA VOZOVA OD 1. AVGUSTA ZASNOVALO RADNI ODNOS: 15 NJIH RADIĆE U ZAJEČARU! (FOTO + VIDEO)

“Infrastruktura železnice Srbije“ primila je u radni odnos 25 otpravnika vozova, koji su od 1. avgusta počeli da rade.

Od tog broja, u organizacionom delu Zaječar radi petnaest, a u organizacionom delu Požarevac deset otpravnika vozova.

youtube /printscreen

Novi otparvnici biće angažovani na pruzi Požarevac – Majdanpek, koja je duga 90 kilometara i čiji je remont trenutno u toku.

„Infrastruktura železnice Srbije“ u okviru tekućeg održavanja pruga sopstvenim sredstvima i kapacitetima započela je krajem maja radove na rekonstrukciji ove jednokolosečne pruge, izgrađene pre osamdeset godina. Poslednji put su pojedine njene deonice remontovane još pre skoro tri decenije, pa je zbog lošeg stanja pruge, brzina vozova pre remonta na pojedinim deonicama bila je svega deset kilometara na sat. Zbog toga putničkih vozova između Požarevca i Majdanpeka nema već pet godina, a dnevno ovom deonicom prođe svega par teretnih vozova prelazeći je za puna četiri sata.

youtube /printscreen

Nadležni najavljuju da će od 21. novembra, za kada najavljuju završetak radova na pruzi, ovom delu Srbije oživeti putnički i teretni železnički saobraćaj.

youtube /printscreen

Generalni direktor „Infrastrukture železnice Srbije“ Miroljub Jevtić poželeo je dobrodošlicu u veliku železničku familiju novoprimljenim otpravnicima vozova, koji su protekle nedelje potpisali ugovore o radu.

youtube /printscreen

” Ovo je izuzetan dan za vas i za nas, jer se posle toliko godina obnavlja železnički kadar.

Dolaze mladi, stručni ljudi, i vaš prijem u radni odnos rezultat je naših napora da obnovimo jednu od najznačajnijih regionalnih pruga u Srbiji između Požarevca i Majdanpeka, dugu devedeset kilometara.

Već ovih dana sa rekonstrukcijom pruge stižemo do 45. kilometra i svakako na vreme, u roku, pruga će 21. novembra biti otvorena za saobraćaj. A vi ćete do tada vredno da učite i da radite, da se pripremate za polaganje pripravničkog ispita i nakon toga da samostalno počnete svoj rad”,  poručio je Jevtić mladim železničarima i istakao da je posao otpravnika vozova jedan od najznačajnijih na železnici.

Novozaposleni radnici do posla su došli nakon sprovedenog javnog konkursa, a radiće na određeno vreme do polaganja stručnog ispita, najkasnije do godinu dana.

youtube /printscreen

Nakon polaganja stručnog ispita, oni će zaključiti i ugovore o radu na neodređeno vreme.

Kandidati za otpravnike vozova i ovaj put polagali su test znanja i poznavanja propisa, na osnovu čega je „Infrastruktura železnice Srbije“ u radni odnos primila najbolje kadrove.

youtube /printscreen

Prijem zaposlenih u „Infrastrukturi železnice Srbije“ realizovan je uz saglasnost Vlade Republike Srbije, na osnovu obrazloženog predloga ove železničke kompanije.

Podsećamo da je sredinom maja ove godine „Infrastruktura železnice Srbije“ nakon sprovedenog javnog konkursa i testiranja već primila u radni odnos 43 radnika u izvršnim službama, koji rade u železničkim čvorovima Užice, Subotica i Ruma, tamo gde je to bilo i najpotrebnije.

Video preuzet sa “Youtube” kanala Infrastruktura železnice Srbije:

izvor: infrazs.rs

Dodaj komentar