Društvo

2. mesto za Tehničku školu Zaječar na Regionalnom takmičenju u programiranju robota

FOTO: Tehnička škola Zaječar

Aleksa Rajković i Pavle Ivković osvojili su 2. mesto na VI regionalnom takmičenju u programiranju robota i ostvarili su plasman na Republičko takmičenje koje će biti održano u Beogradu. Mentor učenicima je bio Vladislav Jelenković, nastavnik mašinske grupe predmeta.

Grad Zaječar i Tehnička škola bili su domaćini šestog Regionalnog takmičenja u programiranju robota „Aktiv Istok“, na kome je učestvovalo 11 ekipa sa 22 takmičara. Prvo mesto osvojila je ekipa Tehničke škole Vladičin Han „Cyber Storm“, drugo mesto pripalo je zaječarskom timu Tehničke škole „ZaLego“, dok je treće mesto zauzela ekipa Tehničke škole iz Vladičinog Hana „Ultra Lego“.  

FOTO: Tehnička škola Zaječar

Aleksa Rajković i Pavle Ivković, učenici zaječarske Tehničke škole, osvojili su 2. mesto i ostvarili  plasman na Republičko takmičenje. Mentor učenicima je bio Vladislav Jelenković, nastavnik mašinske grupe predmeta. U zaječarskoj Tehničkoj školi navode da postoje velike šanse da i druge dve ekipe pomenute škole koje čine:

  1. Nikola Ristić i Petar Ljubinković sa nastavnikom-mentorom Draganom Panićem
  2. i Sofija Pavlović i Marko Milenković sa nastavnikom-mentorom Draganom Manojlovićem koje su učestvovale na takmičenju ostvare -plasman na Republičko takmičenje na osnovu broja bodova.

Goran Stanković, direktor Tehničke škole u Zaječaru istakao je izuzetno zadovoljstvo postignutim uspehom učenika, s obzirom da je na takmičenju učestvovalo 11 ekipa sa po dva takmičara.

“ Konkurencija je bila jaka, a na takmičenju je od učenika zahtevano da reše tri zadatka na robotima.

Jedan od zadataka je da se robot programira kako bi se kretao kroz zadati lavirint, drugi zadatak je da robot iscrta zadati oblik i treći je da sakupi određene kockice i ubaci ih u takozvani magacin“, istakao je Stanković.

Znanje u programiranju robota, osim učenika tehničkih škola iz Zaječara i Vladičinog Hana, pokazali su i učenici Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke, Srednje stručne škole iz Kragujevca i Prve tehničke škole iz Kruševca.

FOTO: Tehnička škola Zaječar

Republičko takmičenje biće održano maja meseca u Beogradu, u Politehničkoj školi – za nove tehnologije.

Učanici Tehničke škole u Zaječaru „kraljevi“ u programiranju robota

Učenici Tehničke škole iz Zaječara od samog starta učestvujuj na gotovo svim regionalnim, republičkim, pa i većini Međunarodnih takmičenja u programiranju robota.

Aleksa Rajković i Pavle Ivković, sa nastavnikom mentorom Draganom Manojlovićem početkom decembra 2018. godine na Međunarodnom takmičenju u programiranju robota u Prijedoru osvojili su drugo mesto.

Svaka čast!

Dodaj komentar