fbpx

HUMANOST NEMA CENU: 17. oktobra krv dajte u zaječarskoj Službi za transfuziologiju

Preporuka:

Hit komedija „Zakasotina 2“ pred zaječarskom publikom

Legenda juga Srbije Dragan Boža Marjanović ponovo dolazi u Zaječar, kako bi našoj publici predstavio drugi deo popularne hit...

Zaječarski učenici u borbi protiv korupcije (FOTO + VIDEO)

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije koji se obeležava 9. decembra, „Dečiji centar” Zaječar organizovao je akciju na Trgu...

Učenici zaječarske Muzičke škole najbolji u Srbiji

Na republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike svi učenici zaječarske Osnovne muzičke škole "Stevan Mokranjac" osvojili su prve...
- Reklama -

Od početka primene Novog zakona o transfuziološkoj medicini u Zaječaru će u sredu, 17. oktobra biti organizovana 4. po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša planira da akciju sprovede u prostorijama Službe za transfuziologiju u Zaječaru.

Krv će tom prilikom moći da daju svi zaposleni u Zdravstvenom centru, punoletni učenici Medicinske škole u Zaječaru, zaposleni u JKSP-u, meštani pete Mesne zajednice, ali i svi humani ljudi dobre volje.

Vladan Marković, sekretar Crvenog krsta u Zaječaru istakao je da je dosadašnji odziv zaječaraca akcijama dobrovoljnog davanja krvi bio na zavidnom nivou, ali i da tokom ove akcije očekuje dobar odziv.

“ Očekujemo dobar odziv i moram da se zahvalim svim Zaječarcima koji su se u prethodnim akcija odazvali pozivu. Njih je bilo oko 250, a prikupili smo 198 jedinica krvi.

To je za svaku pohvalu“, istakao je Marković.

Prema rečima doktorke Bojane Radojević, direktorke zaječarskog Doma zdravlja, tokom protekle nedelje organizovane su brojne aktivnosti u cilju promocije dobrovoljnog davalaštva krvi, kao i njegovom značaju.

Foto: Radio Magnum

„Tokom 2017. godine, trećina naših zaposlenih je dobrovoljna dala krv.

Međutim, promenom Zakona, od 1. septembra ove godine, radimo malo na drugačiji način, tako da su naši zaposleni, najviše medicinske sestre i tehničari, vršili promociju ovih dana dobrovoljnog davalaštva krvi u svojim službama.

Očekujemo da se akciji odazove preko 40 medicinskih radnika.

Prošle nedelje smo organizovali predavanje za učenike Medicinske škole o značaju dobrovoljnog davalaštva.

Učestvovalo je preko 100 učenika, a predavanja su držali hirurzi, ortopedi, specijalisti urgentne medicine i transfuziologije“, rekla je Radojević.

Akcija će biti organizovana u periodu od 9 do 14 sati.

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Postignut dogovor Vlade i radnika Pošte

Obustava rada u Pošti Srbije biće prekinuta jer su predstavnici radnika, Pošte i Vlade Srbije postigli dogovor kasno sinoć. Kazne će biti povučene, niko...

Folklorna sekcija Društva Roma u nazivu dodala „Jovica Joca Mihailović“

Folklorna sekcija Društva Roma Zaječar na Upravnom i omladinskom odboru Udruženja, jednoglasno je promenila ime folklorne sekcije u Folklorna sekcija Društva Roma „Jovica Joca...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: