Izdvajamo Sport

Zlato i bronza za Sašu Cvetkovića na Powerlifting Master Classic-u u Malagi!

Zaječarac Saša Cvetković još jednom je osvetlao obraz našeg grada osvojivši zlatnu medalju u čučnju i bronzanu medalju u „totalu“ na Powerlifting European Master Classic-u, održanom u Malagi u Španiji.

Kako Cvetković objašnjava, ovaj rezultat je za njega još značajniji, uzevši u obzir da se svega par dana pred takmičenje razboleo.

„Stvarno sam presrećan jer sam se tri dana pred nastup razboleo, imao sam temperaturu, mučio me je kašalj i izgubio sam čak 3 kiograma. Ipak, nekako sam uspeo da smognem snage i da nastupim. Četiri godine me niko nije dobio u čučnju na međunarodnoj IPF sceni, pa je tako bilo i ovog puta, sa podignutih 285 kg, što je bio najbolji rezultat u mojoj kategoriji i doneo mi je najsjajnije odličje. U benč presu sam preskočio 160 kg, a mrtvo dizanje sam jedva uspeo da odradim sa 270 kg, iako sam u planirao da prebacim 307,5 kg. Loše ali sam se loše osećao, tako da sam prekinuo mrtvo dizanje i takmičenje. Bilo mi je bitno da Powerlifting savezu Srbije i sebi donesem medalju u totalu i sačuvam svoje zdravlje“, objasnio je Cvetković.

Cvetković je aktuelni svetski prvak u powerliftingu jer je u oktobru osvojio zlato na Svetskom Master prvenstvu u dalekoj Mongoliji. Cvetković je tada do konačnog trijumfa stigao sa 745 kg u totalu.

Dodaj komentar