Društvo Timočka krajina

Zijin: U toku projekat “Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa” za žene!

Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa
foto: Serbia Zijin Mining

Udruženje “Konanika” treću godinu zaredom sprovodi projekat „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa” koji finansira kompanija „Srbija Ziđin Majning”.

Projektom „Zanatskim veštinama do sopstvenog biznisa”, žene iz teže zapošljivih kategorija, sa akcentom na meštanke borskih sela, dobijaju priliku da ostvare svoje potencijale, osamostale se, pokrenu sopstvene poslove i obezbede sebi bolju budućnost kroz sticanje vrednih zanatskih veština.

Misija Srbija Ziđin Majning prema rečima menadžera ESG službe kompanije Džou Bina, nije samo ekonomski razvoj i unapređenje rudarske industrije, već i doprinos zajednici kroz podršku onima kojima je ta podrška najpotrebnija.

“U okviru ovog projekta, posvetili smo se zapošljavanju žena iz teže zapošljivih kategorija. Napor koji ulažemo u ovu inicijativu je deo našeg šireg cilja. Želimo da stvorimo bolje mogućnosti i prilike da žene ostvare svoje potencijale. Znamo da se žene iz teže zapošljivih kategorija suočavaju sa mnogim izazovima. Nadamo se da ovim projektom prevazilazimo te prepreke i pružamo im mogućnost da same kreiraju svoja radna mesta. Naša ideja je da im ponudino priliku za profesionalni razvoj i napredovanje”, rekao je Bin.

Kako je objasnio, kroz ovaj program obuke žene imaju priliku da steknu nova znanja i veštine, kako bi bile spremne da se suoče sa zahtevima savremenog tržišta rada.

“Ovaj program je pokazatelj našeg opredeljenja da budemo društveno odgovorna kompanija”, rekao je Džou Bin.

On je dodao da se nada da će ovaj projekat biti inspiracija i putokaz za mnoge buduće inicijative.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar