Društvo Timočka krajina

Zijin: Zamenjeno 120 čeličnih obloga u novoj majdanpečkoj flotaciji

zamenjene obloge u novoj majdanpečkoj flotaciji
foto: facebook.com/ Serbia Zijin Copper doo Bor

Zijin – U novoj majdanpečkoj flotaciji zamenjene su obloge na plaštu SAG mlina.

Kompanija Serbia Zijin Copper objavila je da je zamenjeno 120 čeličnih obloga u novoj majdanpečkoj flotaciji.

U okviru trodnevnog planskog zastoja u novom pogonu za pripremu mineralnih sirovina u Majdapeku zamenjeno je 120 čeličnih obloga, ali je urađeno i još mnogo važnih poslova.

Zamenik rukovodioca radionice za mlevenje i flotiranje u novoj flotaciji, Dragan Nikolić, poručio je da su stare obloge dotrajale, što je uzrokovalo često curenje na plaštu mlina.

„Često curenje na plaštu mlina ukazivalo je na to da su obloge, koje smo postavili prošlog leta, prilično istrošene. Zbog toga je došlo vreme da ih zamenimo novim“, kaže zamenik rukovodioca radionice za mlevenje i flotiranje u novoj flotaciji Dragan Nikolić.

On je dodao da je tom prilikom urađeno još mnogo važnih poslova. Zamenjeni su ležajevi na mlinu sa kuglama i rolne na transportnim trakama. Takođe je očišćen ciklonski sanduk i uređene su šipke na trakama i ugaoni bubnjevi.

„Tokom remonta su nas pratile i ekstremno visoke temperature, pa smo pravili češće pauze. Radilo se po 12 sati u dve smene. Ipak, zahvaljujući dobroj ogranizaciji, koja je „ključ“ uspeha, posao smo uspeli da završimo na vreme“, kazao je Nikolić.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar