Sport

Ženska futsal ekipa OŠ „Đura Jakšić“ iz Zaječara osvojila 5. mesto na Državnom takmičenju

FOTO: glassporta.rs

Ženska futsal ekipa Osnovne škole “Đura Jakšić” osvojila je peto mesto na Državnom takmičenju održanom u kampu “Karataš” kod Kladova.

Zaječarke su u poslednjem meču za plasman, nakon boljeg izvođenja penala savladale OŠ “Jovan Popović” iz Kragujevca rezultatom 3:2. Odlučujući pogodak postigla je i najmlađa učesnica završnice, Nađa Trkulja iz Zaječara, inače učenica 4. razreda OŠ “Đura Jakšić”, prenosi glassporta.rs.

Republičko takmičenje organizovao je Savez za školski sport Srbije, a izabranice profesora Dragana Petkovića našle su se u 8 najboljih, posle osvajanja Međuokružnog takmičenja. Na turniru u Kladovu, učenice zaječarske škole bile su u grupi sa Osnovnom školom “Svetozar Marković” iz Novog Sada, “Bora Stanković” iz Vučja i “Vuk Karadžić” iz Zvečana. Najpre su poražene od Novosađanki sa 0:2, a oba gola primljena su u poslednjem minutu utakmice. U drugom susretu grupne faze, Zaječarke su bile učesnik verovatno i najbolje utakmice dvodnevnog takmičenja, pošto su protiv kasnijih finalista iz Vučja, odigrale pravi “triler”. Na kraju su doživele i drugi poraz rezultatom 3:4, ali posle mnogo preokreta i velike borbe.

Za kraj grupne faze, stigla je i prva pobeda, savladana je ekipa OŠ “Vuk Karadžić” iz Zvečana sa 4:1 i obezbeđen ranije već opisan meč za 5. mesto sa školom iz Kragujevca, koji su učenice Osnovne škole “Đura Jakšić” rešile u svoju korist.

Sve u svemu, sjajan rezultat učenica zaječarske škole, koje na čelu sa svojim profesorom zaslužuju velike čestitke za urađeno u toku prethodne dve nedelje. Kruna svega, bilo je i učešće na Državnom takmičenju u futsalu, gde je u velikoj konkurenciji osvojeno zavidno peto mesto.

Izvor: glassporta.rs

Dodaj komentar