Kultura

„Žene iz Troje“ na Međunarodnom festivalu antičke drame u Rusiji

FOTO: NPTK CK "Zoran Radmilović" Zaječar

Predstava „Žene iz Troje“ selektovana je za učešće na Međunarodnom festivalu antičke drame koji se u junu naredne godine održava u Rusiji, u gradu Kerču, antičkom Hersonu, na Krimu. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović” i Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici.

Komad „Žene iz Troje“ prema tekstu Evripida, u režiji Nebojše Bradića učestovao je na svim prestižnim pozorišnim festivalima tokom leta i okitio se značajnim priznanjima: Specijalnom nagradom za scenski govor na festivalu ,“Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima i nagradom za najbolje korišćenu muziku na ,“Nišvil džez teatarskom festival“ u Nišu.

FOTO: NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar

U predstavi igraju: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković , Viktorija Arsić, Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić.

Kostimograf je Marina Vuksanović Medenica, asistent scenografa Slavica Marković, kompozitor Zoran Erić, scenski pokret potpusuje Vera Obradović a scenski govor Vlado Kerošević.

Dodaj komentar