Društvo

ZC Zaječar: U jednom danu urađeno 295 preventivnih pregleda

printscreen / Youtube: Za media
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Na inicijativu Ministarstva zdravlja, u Zdravstvenom centru Zaječar nastavljeno je sa preventivnim pregledima stanovništva sa područja grada. Za samo nekoliko sati u nedelju, 22. septembra pregledano je oko 160 građana i urađeno ukupno 295 preventivnih pregleda.

Da je preventiva pola zdravlja svesni su građani Zaječara, koji su bez zakazivanja u velikom broju obavili besplatan pregled u zaječarskom Zdravstvenom centru.

Interesovanje građana bilo je veliko od jutarnjih sati, a najbrojniji su bili penzioneri koji su najviše bili zainteresovani za ultrazvučne preglede i laboratorijske analize.

„Ovi pregledi su izuzetno korisni jer bez zakazivanja možemo da odradimo ultrazvuk ili krvnu sliku. Jeste da je malo veća gužva, ali za par sati stignemo sve da završimo“, kaže Milanka Stojanović.

Oko 160 građana odradilo je ukupno 295 preventivnih internističkih i ultrazvučnih pregleda, kao i proveru nivoa šećera u krvi i tumor markere.

printscreen / Youtube: Za media

“ Ultrazvučni pregledi obavljani su u Radiološkoj službi, dok je krv za određivanje tumor markera uzimana u prostorijama Laboratorije.

Rezultati laboratorijskih analiza biće naknadno dostavljeni“, rekli su u ZC Zaječar.

I ovog puta, na prevenivne preglede došli su i ljudi iz okolinih sela i mesta koji tokom sedmice zbog obaveza na poslu ili domaćinstu nisu u mogućnosti da posete izabranog lekara.

Dodaj komentar