fbpx
Kultura

Završava se festival „Art zona za sve“ u Zaječaru

U Zaječaru se završava 4. Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“.

Tokom festivala organizovan je različit program za decu, koji je i ove godine besplatan. Učestvovali su gosti kako iz mnogih gradova u Srbiji, tako i iz Makedonije i Bugarske.

Priređene su predstave, debate, prezentacije, muzičko-scenski program, u kom su svi Zaječarci uživali. Prethodnih dana održana je tribina o socijalnom preduzetništvu, kao i radionica u Gimnaziji „1% informacija – 100% diskriminacija“.

FOTO: Dečiji centar Zaječar

Program poslednjeg dana festivala „Art zona za sve“ – 13. septembra, počinje u 16 sati umetničkom radionicom „Lutka u inkluzivnom obrazovanju“, koju vodi Cvetin Aničić.

Od 17 sati u Dečijem centru baletski preformans „U tuđoj koži“, nastupaju Velislav Velčev i Marija Marković. Nastupiće i Rade Spasić iz Udruženja „Iskrica“ Zaječar. Potom će se predstaviti OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“ Zaječar i ŠOSO „Jelena Majstorović“. Biće izvedena i predstava iz Bugarske „Različini no zaedno“, u realizaciji SUUUS „Prof. dr Denčo Denov“ iz Sofije. Publiku očekuje i nastup „ZU ZU“ Zujalice iz Niša, zatim predstava „Čuvari prirode“, nastup MOTO – Muzičko opersko teatarske organizacije iz Beograda i koncert Jovane Lazić.

FOTO: Dečiji centar Zaječar

Dodaj komentar