Društvo

ZASIJALA PUNIM SJAJEM: Postavljena led rasveta na raskrsnici kod Drvenog mosta u Zaječaru (FOTO)

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Mrkli mrak i nemogućnost da u večernjim satima pređete Drveni most pokraj Popove plaže u Zaječaru od nedavno su prošlost, jer je deo Miročke ulice zasijao punim sjajem.

Nakon objavljivanja teksta na portalu „Zaječar online“ da je osvetljenje ovog dela grada najavljeno još sredinom ove godine, pa se na to zaboravilo… radovi su ipak usledili.

Zahvaljujući novoj led rasveti raskrsnica kod Drvenog mosta zasijala je punim sjajem, a usledili su i radovi na betoniranju stopa i iskopavanju trase koja će povezivati trafo-stanice i bandere za rasvetu.

Minulog vikenda asfaltom je popunjen i deo iskopane Miročke ulice, pa se saobraćaj odvija nesmetano na deonici pored Drvenog mosta..

Razlog za kašnjenje radova oko osvetljenja samog Drvenog mosta ali i dobijanje još dodatnih 1.000.000 dinara iz gradskog budžeta za ove namene, direktor JKP „Timok održavanje “ Vice Lalić nedavno je za radio „Magnum“ obrazložio sledećim rečima:

„Mi jesmo najavljivali da će drveni most biti osvetljen tokom letnjih meseci, tada smo i predvideli poziciju u programu poslovanja JKP „Timok održavanje“ za te radove, ali smo kasnije podrobnije sagledali problem meštana tog dela grada, i uvedeli da je suludo uraditi osvetljenje samog drvenog mosta, a nasuprot tome, da deo Miročke ulice ostavimo neosvetljen.

Građani tog dela Zaječara tuda prolaze, dosta je mračno, i  zbog toga smo utvrdili da je pametnije povećati poziciju u programu poslovanja za te radove, kako bi i deo Miročke ulice dobio led rasvetu, čime smo i izbegli parcijalne radove“, istakao je Lalić.

Nakon što je na poslednjem skupštinskom zasedanju izvršena izmena u programu poslovanja tog javnog preduzeća, prema Lalićevim rečima, sproveden je postupak javne nabavke za kupovinu elektro materijala, pa je samo za doradu i preradu rasvete u miročkoj ulici izdvojeno oko 2.000.000 DINARA.

 

printscreen

Dodaj komentar