Društvo

ZASEDALO GRADSKO VEĆE U ZAJEČARU: Objavljen neformalni poziv za novog Pravobranioca

fira.rs

U Zaječaru su juče, 27. juna po 57. put zasedali gradski većnici, a na dnevnom redu ovog puta našli su se Plan detaljne regulacije za uređenje i proširenje groblja u Zvezdanu i Plan generalne regulacije grada Zaječara broj 1, koji obuhvata deo od Crnog Timoka ka severu grada.

Ovim planom se utvrđuju i razrađuju generalna urbanistička rešenja zasnovana na dugoročnoj strategiji i koncepciji uređenja prostora i izgradnje objekata za planski period do 2030. godine. Zaječar do sada nije imao ovu plansku dokumentaciju, pa je u skladu sa zakonom pokrenuta izrada.

„Ovim planom obuhvaćen je severni deo grada, deo od Crnog Timoka, Kotlujevac, Beli Breg, Ključ, deo prema Zvezdanu… Vrlo brzo ćemo usvojiti i Plan generalne regulacije broj 2 i broj 3. Očekujemo usaglašavanje sa JP Putevi Srbije. U startu je morala da se odredi granica tih planova za celu teritoriju. Plan broj dva obuhvata naselje Višnjar, Kraljevicu, deo prema Vržagrnačkoj rampi, levu stranu Podliva, a broj 3 obuhvata centar grada.

Ukupna površina predmetnog Plana iznosi 1216 hektara, a cilj izrade samog plana su podizanje kvaliteta života  uređenjem i  izgradnjom prostora, boljom infrastrukturnom opremljenošću i povećanjem kvaliteta životne sredine“, rekao je Ivan Stojanović, načelnik odeljenja za urbanizam“, naveo je načelnik Odeljenja za urbanizam, građevinske i komunalno-stambene poslove Ivan Stojanović.

Odlukom o pokretanju postupka likvidacije nad Sportsko poslovnim centrom „Timok“ DOO Zaječar za likvidacionog upravnika imenovana je Ivana Panajotović, diplomirani ekonomista, i definisani su  postupak, prava i obaveze u procesu likvidacije.

„Mi jesmo doneli odluku da se nad ovim preduzećem pokrene postupak stečaja, imajući u vidu da je ono osnovano mimo zakonskih odredbi kao DOO sportski centar, na šta u vreme osnivanja grad Zaječar, kao lokalna samouprava, nije imala pravo da osniva društva sa ograničenom odgovornošću. Jedina ovlašćenja koja je imala je da osniva javna preduzeća“ objasnila je Marina Milić, zamenica gradonačelnika.

Svojom odlukom većnici su postavili vršioca dužnosti pravobranioca grada Zaječara, odnosno prethodnom pravobraniocu produžili mandat na narednih 6 meseci, pošto u međuvremenu nije odabran pravobanilac.

Ovom prilikom Marina Milić je neformalno pozvala sve zainteresovane koji ispunjavaju uslove za ovu funkciju da se jave Gradskoj upravi. Uslovi se mogu naći na zvaničnom sajtu grada Zaječara. Na ovoj sednici takođe je bilo reči o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara za 2018. godinu.

Na 57. sednici Gradskog veća razrešeni su i imenovani novi članovi upravnih i nadzornih odbora Narodnog muzeja „Zaječar“, Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“, Ustanove Apoteka „Zaječar“  i Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru.

Dodaj komentar