Mladi su budućnost - Zaječar moj dom Sport

Zaječaru uručeno prestižno priznanje Krosa RTS-a (VIDEO)

Gradu Zaječaru, koji je ove jeseni bio najbolji domaćin Kros serije RTS-a, danas je uručeno prestižno priznanje ove sportske manifestacije.

Na zaječarskom hipodromu poslednje subote u oktobru kroz cilj su, u 26 trka, prošla 1443 učesnika, što je gradu na Timoku donelo prvo mesto u konkurenciji Šapca, Rekovca i Požarevca.

Pehar je gradonačelniku Zaječara Velimiru Ognjenoviću u svečanom salonu Gradske uprave uručio Stevan Kovačević, organizator Krosa RTS-a.

pehar-1

„Zaječar je ubedljivo bio najbolji organizator Kros RTS-a. Dato obećanje je ispunio i najviše takmičara je izveo na stazu na hipodromu. Još jednom je grad Zaječar pokazao blistavu organizaciju. Pomenuo bih i to da je Zaječar 2000. godine, kao i Leskovac, inicirao transormaciju Kros RTS-a, koji je do tada bio jednodnevno takmičenje. Sada Kros RTS traje 365 dana u godini, ima tri takmičarska dela i dva kampa“, istakao je Stevan Kovačević.

Punu deceniju traje Kros serija, a u njoj, od prvog dana, ostao je samo Zaječar.

„Kros RTS-a dugi niz godina glasno šalje poruku deci, ali i nama odraslima, koja kaže -da sportu, da trčanju, ne stranputici, nasilju, ulici. I to je ono čime se mi rukovodimo, a Zaječar je još jednom pokazao kako se to radi. Pokazao je kako se organizuje jedna ovakva grandiozna priredba, ne samo u Evropi već i u čitavom svetu“, dodao je Kovačević.

Gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović kaže da je ponosan i zahvalio se predstavnicima Kros serije RTS-a i Sportskom savezu grada Zaječara.

„Očigledno je da smo se pokazali kao dobri domaćini i to radimo već deset godina. Na ovaj način promovišemo zdrav život, decu okrećemo sportu, utičemo na to da izađu iz svojih soba i kuća i to je dobro za njih. Nadam se da ćemo se još dugo godina baviti Krosom RTS-a, da ćemo biti dobri domačini i da ćemo kros još dugo promovisati kao zdrav život“, rekao je danas Ognjenović i dodao:

„Na ovaj način pokazujemo jednu društvenu odgovornost prema deci i građanima Zaječara. Mogu reći da sam ponosan što kros toliko traje i nadam se da će najmanje još toliko trajati“.

Priznanja za dobru organizaciju i masovnost nadmetanja dobili su i Sportski savez grada Zaječara i Školska uprava Zaječar.

Inače, ovo je šesti put da Zaječar dobija prestižno priznanje organizatora manifestacije.

Napomena: Ovaj medijski sadržaj realizuje se u okviru projekta „Mladi su budućnost – Zaječar moj dom“ koji je sufinansiran sredstvima iz budžeta grada Zaječara. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Dodaj komentar