fbpx
Društvo

Zaječarskom Call centru za pomoć se obratilo 19 penzionera

Call centru Crvenog krsta koji je uspostavljen povodom vanrednog stanja, a u cilju pomoći starijim osobama od 65 godina u nabavci osnovnih životnih namirnica i lekova za 2 dana javilo se 170 ljudi, većina radi informisanja, dok je njih 19 zatražilo pomoć oko nabavke.

Za volonterski rad se do sada prijavilo 30 ljudi, u opsegu od 19 do 35 godina koji će tokom vanrednog stanja pomagati penzionerima i raditi u call centru.

Kako iz Crvenog krsta Zaječar kažu, najviše građana obratili su se pozivima call centru sa pitanjima šta smeju, a šta ne smeju da rade, kada i pod kakvim okolnostima smeju da izlaze na ulice, a manji broj zatražio je konkretnu pomoć.

„Vršimo nabavku samo osnovnih namirnica i lekova uz strogo obraćanje pažnje da se sa starijim osobama kojima pomažemo ne dolazi ni u kakav fizički kontakt“, kažu iz Crvenog krsta.

Proces nabavke vrši se tako što lice kome je to potrebno poziva call centar i dostavlja svoje lične podatke, kao i ono što treba da se kupi. Nakon toga, volonteri odlaze na njegovu adresu kako bi uzeli novac potreban za nabavku, zatim vrše nabavku, vraćaju se na adresu kako bi dostavili namirnice, a uz to obavezno donose i fiskalni račun.

„Svim licima kojima nabavka bude izvršena biće naloženo da nakon preuzimanja dezinfikuju sve artikle koje smo kupili, zbog mera predostrožnosti od širenja virusa“, rekli su iz Crvenog krsta.

Call centar radi svakog dana od 8 do 19 sati, ali se porudžbenice primaju do 17 časova, kako bi volonteri imali vremena da nabavku i izvrše.

Brojevi telefona call centra su:

064/85-10-209
064/85-10-210
064/85-10-211

Dodaj komentar