fbpx
Društvo

Zaječarski prosvetari jedini u Srbiji nisu primili platu!? Istina ili trač?

učionica
foto: twitter.com

Kako portal Zaječar online saznaje prosvetni radnici u Zaječaru danas jedini u Srbiji nisu primili platu. Pokušavamo da saznamo detalje. Molimo sve prosvetne radnike da nam se jave, i potvrde ili dematuju ovu informaciju.

8 komentara

 • Gradske (osnovne, srednje, muzička i specijalna) i seoske škole danas nisu primile platu. Svi ćute i čekaju da neko drugi reši. Škole u blokadi i po nekoliko desetina miliona, isključeni telefoni i Internet zbog neplaćenih računa, a danas je kulminiralo da prosvetni radnicu ne dobiju platu. Procenjuje se da ukupno dugovanje i potraživanje škola oko 100.000.000,00 dinara. Opšti kolaps u školama. Predsednik aktiva direktora Saša Vojnović mudro ćuti i ne talasa, jer je za to dobio još jedan mandat direktora-četvrti po redu, jer je drugi protivkandidat na konkurs povukao molbu. Vladislav Milojević- Vlajče pop, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje direktorima škola daje lažnu nadu i obećanje, škole sve više i više propadaju. Od silnih obećanja nema ništa. Prosvetni radnici najavljuju ukoliko se škole ne odblokiraju i nema pomaka avgusta meseca doneće odluku od 1. septembra obustave nastavu, totalna obustava. Bitno da je gitarijada besplatna i da se daju pare, a za škole ne mora.

 • Sramota!Prosvetari nisu primili svoju bednu ,a tako potrebnu platu! Par puta pokušavam da dobijem informaciju od direktora, uz izvinjenje što smetam, ali bez ikakve vajde. Direktor ćuti, banja se verovatno negde u vodi…i pliva….baš ga briga za NAS koji plivamo na vrelom asvaltu , od preko 50 stepeni i u dugovima koji se nagomilavaju,a kada se otvori novčanik, u njemu ni 100 dinara. Da li smo toliko poniženi , a ćutimo , jer dok se ćuti plivaće se ovako…A ko će potonuti?

 • ZA NAS NEMA PLATE, ALI VAŽNO DA SE RASPISUJE PROTIV ZAKONITI KONKURS ZA KOMUNALNE POLICAJCE!!!!!!! PRETE I NEKIM OTKAZIMA RADNICIMA KOJI SU VIŠAK, A OVAMO RASPISUJU KONKURS ZA 12 KOMUNALNIH POLICAJACA. PA GDE OVO IMA OSIM U ZAJEČARU. VEROVATNO KAO I SVE DRUGO KADA JE NAMEŠTEN KONKURS, BIĆE PRIMLJENI ISTI ONI KOJI SU PRIMLJENI I PRVOG PUTA, A ZA OSTALE OBIČNE SMRTNIKE KOJI NISU POLITIČKI AKTIVNI PEDALA.

 • Prosvetni radnici u Nisu takodje nisu primili platu, tako da niste jedini. Niko nista ne zna, navodno neizmireni racuni za struju,vodu, grejanje…

 • Od 2004. godine nepismeni vlastodršci vrše sistematsko uništavanje školstva u Zaječaru. Tragediju je započeo Boško Ničić, a dovršiće je Saša Mirković. Meni je potpuno jasno zašto to rade. Oni se vode logikom: „…i mi nemamo škole pa gledaj koliko visoko smo dogurali“.

 • Dragi administratori nije mi jasno zasto niste objavili moj komentar, nije uvredljiv, nije netacan. Da li imate neku direktivu oko objave komentara, zabranu, cenzuru ili sta vec? Da li postoji neka forma komentara mozda je trebalo nekog javno da ispljujem, sta se ovo desava u Srbiji? Pa danas ni komentar ne mozete da objavite, da li je sve pod kontrolom svemogućeg vođe?
  Svi smo mi odgovrni za sve što nam se dešava pocev od Vas dragi administratore preko mene pa sve do vrha. Svaki naš postupak će se debelo naplatiti u budućnosti i ni Vi ni ja niko neće biti pošteđen.
  Prost primer je zdravstvo, školuju se nestručni ljudi, pa kad se budemo razboleli oni će nas lečiti, e onda se zapitajte ali će tad biti kasno!

 • Na sajtu ministarstva finasija na strani 9. vidi se neizmirena dugovanja i kašnjenje škola sa terotorije Zaječara (17.507.403,11 dinara).
  http://www.mfin.gov.rs/UserFiles/File/Registar%20komercijalne%20transakcije/2015%20jul/skole%2021_7_2015.pdf
  To je samo deo, tu još treba dodati i trenutne blokade. Npr. OŠ Ljuba Nešić je u blokadi od 29.09.2014. godine i trenutna blokada je 2,585,793.62 dinara. Za istinitost i proveru možete samo ukucati matični broj 7148194 ( http://www.nbs.rs/internet/latinica/67/pn.html).
  Na sve ovo treba dodati još mnoge sudske postupke koji se zbog potraživanja vode, kao i mnogi koji trebaju da naplate, ali nisu tužili.
  Kada se sve ovo sume saberu dobije se sigurna cifra dugovanja od oko 100.000.000,00 dinara.

Dodaj komentar