Društvo

Zaječarski funkcioneri u francuskoj ambasadi

FOTO: zajecar.info
POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

Dogovori oko zajedničke izgradnje spomenika generalima Zuino Gambeti i Nikoli Coloviću u Zaječaru, bratimljenju našeg i jednog od gradova u Francuskoj, ali i dovođenja francuskih investitora u posetu gradu na Timoku bile su samo neke od tema radnog sastanka koji je održan u ambasadi Republike Francuske u Beogradu.

Sastanku koji je u petak, 7. februara organizovao Nj.E. Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni prisustvovao je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić sa saradnicima, kao i državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić.

Glavne teme sastanka bile su vezane za dogovore oko zajedničke izgradnje spomenika generalima Zuino Gambeti i Nikoli Coloviću, bratimljenju Zaječara i jednog od gradova u Francuskoj i dovođenja francuskih investitora u posetu Zaječaru, kako bi se upoznali sa pogodnostima ulaganja u ovom delu Srbije.

„Sa svojim saradnicima i predstavnicima Francuskog kulturnog centra u Srbiji, koji su sastanku prisustvovali, Nj.E. ambasador je obećao brzo delegiranje predstavnika Francuske u Odbor za izgradnju spomenika dvojici generala, oslobodioca Zaječara u Velikom ratu“, navodi se u saopštenju.

Ničić je, kako je istaknuto, prilikom sastanka posebno istakao značaj što skorije organizacije dolaska privredne delegacije, potencijalnih ulagača iz Francuske, kao i to da i grad Zaječar i čitava Timočka krajina spremno dočekuju svaku vrstu investicionog ulaganja.

FOTO: zajecar.info

Kao najznačajnije investicije, u ovom trenutku, Ničić je naglasio ulaganja u turističke potencijale (banjske i hotelske), infrastrukturne i građevinske firme (posebno niskogradnju), te energetiku (posebno obnovljive izvore energije) i poljoprivredu.

Državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić istakao je da će Ministarstvo i Vlada Republike Srbije rado podržati planirane aktivnosti.

izvor: zajecar.info / Zaječar online

Dodaj komentar