fbpx
Kultura

Zaječarski bend „Roktori“ održao humanitarnu svirku

roktori
foto: tvbest.rs

Zaječarski bend  „Roktori“ održao je sinoć u Omladinskom centru još jednu u nizu humanitarnih svirki i nastavio praksu da svoju zaradu preusmeruje u humanitarne svrhe. Ovog puta pažnja je posvećena zaječarskom Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu, kao i deci iz Ustanove „Oblutak“.

Simpatičan generacijski i struktovni sklop posebno privlači pažnju kada je reč o „Roktorima“. Ovaj sedmočlani bend mogao bi svojim sastavom pokriti jedan zdravstveni centar, jer većinu članova čine lekari, veterinari, ali tu su i diplomirani pravnici, inžinjeri. Na čelu sa ocem benda, vrhunskim vokalom, Jovanom Rašićem, živi za to da produži vek starog rok zvuka.

S obzirom na to da nam naši poslovi pružaju solidnu finansijsku sigurnost, možemo slobodno reći da svoju muziku sviramo za svoju publiku i svoju dušu. Zbog toga i ne nastupamo tako često jer sviramo iz ljubavi i trudimo se da ne prezasitimo one koji nas prate i podržavaju. Kao što i sami možete primetiti, bend je sačinjen od šarolikih generacija, ali nas je ista ljubav okupila i povezala, a to je dobra stara rok muzika”, kaže Mladen Jolić, gitarista i ginekolog.

“Cilj ovog humanitarnog koncerta je prikupljanje novca za kupovinu novogodišnjih paketića deci sa posebnim potrebama. Nije nam prvi put da sarađujemo sa njima i naravno da neće biti ni poslednji. Do sada smo imali zaista uspešnu saradnju. Nema ničeg vrednijeg od samog saznanja dece da nisu zaboravljena i da imaju prijatelje. Njihova sreća u tom trenutku je najveći poklon za nas same. Ovo je samo mali korak, ali je njima svakako potrebna pažnja na kojoj uvek znaju da nesebično i iskreno uzvrate osmesima”, dodaje Jolić.

Što se samog benda tiče, u planu im je da posle praznika u 2016. godini nastave sa humanitarnim pričama.

Izvor: tvbest.rs/Sanela Marjanović

Dodaj komentar