fbpx
Društvo

Zaječarska gitarijada nas je prevarila!!!!!

holographic human element
foto: promo

Travnički bend Holographic Human Element koji je po odluci međunarodnog žirija pobednik 48. Gitarijade u Zaječaru, ni devet meseci nakon takmičenja od obećanih nagrada nije dobio ništa.

Kako je navedeno u saopštenju benda, Ustanova Gitarijada Zaječar odbija da potpiše i ugovor sa pobednicima po kojem bi regulisali snimanje i izdavanje albuma, snimanje video spota i godinu dana marketinške podrške bendu.

Gitarijada je na konkursu za učešće objavljenom početkom marta 2014. godine pobrojala nagrade, te od čega se sastoje, a to je i detaljno pred kamerama objasnio direktor Gitarijade Perislav Ducić na pres konferenciji povodom proglašenja polufinalista krajem maja 2014. godine. Nakon održavanja 48. Gitarijade početkom augusta 2014. godine Holographic Human Elementu je bilo potrebno dva meseca pokušaja i pismo nezadovoljstva upućeno članovima žirija da samo stupi u kontakt sa direktorom ustanove. Od tada počinje tirada lažnih obećanja i odugovlačenja izmirenja obaveza prema pobedniku.

„Nismo želeli razgovarati o nacrtu izdavačkog ugovora koji nam je gospodin Ducić ponudio i to tek kada smo došli na vlastitu inicijativu u Zaječar na sastanak. Ponuđeni nacrt izdavačkog ugovora je bio napisan na jednoj stranici, nije sadržavao snimanje video spota, niti je bilo razrađene PR podrške. Ako danas pokušate na zvaničnoj web prezentaciji Gitarijade naći konkurs za učešće bendova na 48. Gitarijadi sa nabrojanim elementima nagrada, nećete uspeti. Uklonjen je”, navedeno je u saopštenju za medije.

“Nakon neispunjenih obećanja smo bili prinuđeni u zadnjem trenutku da otkažemo rezervisani studio, producenta, smeštaj i prevoz. Boli činjenica da su ovogodišnji strani headlineri plaćeni više desetina hiljada evra, dok se Gitarijada ovako odnosi prema mladom pobedničkom bendu”

“Naša karijera trpi zbog ovoga. Zato smo sav materijal predali advokatu i tražićemo naša prava sudskim putem“, kaže Adnan Đonlić, gitarista Holographic Human Elementa.

Izvor: mondo.ba

Dodaj komentar