Društvo

Zaječarska biblioteka i ove godine organizuje „Čitalačku povelju“

ilustracija / Pixabay

Na dečijem odeljenju Matične biblioteke „Svetozar Marković” i ove godine biće organizovana „Čitalačka povelja 7 sa značkom“  od 3. februara do 22. maja 2020. godine.

Izabrana literatura koju treba pročitati biće razvrstana prema uzrastu učenika i biće odgovarajućeg sadržaja (pesme, priče, bajke, basne i roman).

Učenici treba da budu članovi Biblioteke i da se za učešće „Povelje” prijave na Dečje odeljenje, gde će biti evidentirani.

Postupak provere pročitanog biće pismeno ispitivanje (test), koje će se održati u čitalištu zaječarske biblioteke u subotu, 30. maja po sledećem rasporedu:

  • u 10 časova za sve prvake,
  • zatim u 11.30 za drugi razred,
  • u 13 časova za treći razred,
  • u 14.30 za četvrti
  • i u 16 časova za peti, šesti i sedmi razred.

Trajanje provere pročitanog biće sat vremena.

“ Rezultate ćemo poslati školama do 12. juna,  a osvojene „Povelj i Čitalačke značke” biće dostavljene svim školama, kao i prošle godine, do 19. juna 2020. godine. Od ove godine, osim domaćih pisaca biće zastupljena i dela stranih pisaca za decu, kao dodatna literatura (odnosi se samo na učenike petog, šestog, sedmog i osmog razreda), da bi dobili i Značku – moći će po sopstvenom interesovanju da izaberu bar jedno od više ponuđenih dela.

Naravno, pitanja će biti prilagođena uzrastu učenika, a da bi se osvojila „Povelja”, potrebno je odgovori na sva pitanja“, navode u zaječarskoj biblioteci.

Literatura je izabrana i pripremljena u Biblioteci. Spisak literature za sve razrede biće odštampan i dostupan na Dečjem odeljenju (uz dodatna pojašnjenja).

Sva dodatna obaveštenja možete dobiti na broj telefona 019/422-045 (tražiti Dečje odeljenje) ili na mejl decije.odeljenje@bibliotekazajecar.rs

Dodaj komentar