Foto: Glas Zaječara

Pripadnici Saobraćajne policije PU Zaječar danas su počeli da izdaju prekršajne naloge građanima koji su u petak, 8. juna zaustavili svoje vozilo na zaječarskom kružnom toku i kod Doma Zdravlja u znak protesta zbog visoke cene goriva u Srbiji. Pomenute kazne po pisanju portala „Glas Zaječara“ narednih dana mogli bi da očekuju svi učesnici protesta koji su odbili da zapisnik za prekršajnu prijavu potpišu na licu mesta.

Pomenuta mera očigledno je „opomena“ svima onima koji su kako saznajemo još masovniji protest na zaječarskim ulicama najavili za ovu nedelju, 15. juna u 17 sati.

Međutim, kako nezvanično saznajemo Zaječarci su poput brojnih sugrađana iz gradova u Srbiji odlučni u nameri da „preuzmu stvar u svoje ruke“, pa najavljuju masovan protest BEZ VOZILA u centru Zaječara 15. juna u 17 časova.

Prenosimo vam u celosti tekst naših kolega:

Glas Zaječara

Zaječarce koji su se prošlog petka okupili na kružnim tokovima u Zaječaru, u centru i kod Doma  zdravlja, očekuju kazne za učinjeni saobraćajni prekršaj.

Čitalac portala „Glas Zaječara“ ( ime poznato redakciji ) dostavio im je na uvid prekršajni nalog kojim mu je izrečena kazna u iznosu od 5000 dinara zbog učinjenog saobraćajnog prekršaja. Kako se u prekršajnom nalogu navodi on je dana 8.6.2018. načinio saobraćajni prekršaj tako što je u kružnom toku parkirao svoje vozilo.

Imajući u vidu da će se u Zaječaru, kako nezvanično saznajemo, u petak će se održati masovni protest nezadovoljnih građana Zaječara, na za sada nepoznatoj lokaciji.

Da li su kazne dostavljene kako bi se osujetio ovaj protest, i da li će izricanje kazni izazvati još veći revolt, ili će zastrašiti nezadovoljne građane, ostaje da se vidi. Ono što je izvesno jeste činjenica da će izrečene kazne još više otanjiti i onako tanke budžete građana Zaječara koji su krivi što su se odvažili da iskažu svoje neslaganje sa aktuelnim cenama goriva.

3 KOMENTARA

  1. Covek nije parkirao vozile nego zaustavio zbog defekta-nedostak goriva zbog skupoce jer je morao da ga NAKAPLJE pa su se kapi potrosile.
    Uloziti zalbu na ne-tacnoj konstataciji od strane policajca, koji je ispao cajac.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here