fbpx

ZAJEČARCI OPREZ: Hodanje napolju postaje nemoguće!

Preporuka:

Predavanja iz prve pomoći za zaječarske penzionere

U Klubu starih 65+, u Krfskoj ulici u Zaječaru, u okviru programa Briga o starima Crvenog krsta Srbije, u...

Detalji zločina u Zaječaru: Devizni penzioner pretučen na smrt

Zaječarac Slobodan Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za...

24. zimski uspon na Trem

Planinarski klub Železničar iz Niša, organizuje republičku planinarsku akciju sa usponom na najviši vrh Suve planine –Trem (1810 mnv). Program...
- Reklama -

Temperature ispod nule i sneg od preko 30 centimetara koji je prethodnih dana zavejao čitavu Srbiju, pa i Timočku Krajinu, hodanje po ulicama čini gotovo nemogućim.

Kako nezvanično saznajemo, samo se ovog jutra za pomoć službi Ortopedije u zaječarskom Domu zdravlja javilo 10-ak pacijenata sa lakšim ili težim povredama nastalih usled klizanja i pada na ledu.

Kako je za sredu, 19. decembar u pojedinim krajevima Srbije, pa i u Timočkoj krajini najavljena pojava ledene kiše koja će izazvati zamrzavanje snega, hodanje na ulicama biće još teže, u pojedinim delovima grada i nemoguće.

Lekari zato savetuju da napolje u ranim jutarnjim satima ne izlazite bez preke potrebe.

Podsećamo da je na snazi i dalje treći stepen pripravnosti, a na sve nadležne apelujemo da osim glavnih ulica u Zaječaru očiste sneg i u sporednim saobraćajnicama, ali i duž skvera i gradskih platoa, prilaza školama, predškolskim ustanovama i Domu zdravlja.

dom zdravlja zajecar

Podsećamo i da je čišćenje snega ispred kuće i lokala zakonska obaveza svakog građanina.

A prema Gradskoj odluci o komunalnom uređenju obaveza svakog zaječarca je i skidanje ledenica sa svojih krovova.

Zbog težine snežnog pokrivača sve je češća pojava i pucanja grana sa drveća, pa se prilikom izlaska na ulicu i u tim situacijama savetuje oprez.

HVALA ŠTO NAS PRATITE!

2 KOMENTARA

  1. nikad prljaviji grad..nikad veća sramota!!vazno je da se kupuju ukrsi.kočija i svakojake gluposti.i da se kupuju bale sena za napuistene pse i kuciće.i hrana!!!svako dana im komunalni policajci postavljaju.a zamenice gradonačelnik ih hrane.za slikanje.sramota!!!ispred komunalni policajac sa balama sena a one iza sa hranom.sramota!!mogli ste neku balu da stavite kod svevisnjeg u kabinet.da ima gde da legne.dzukela.kakvo ce to da bude bezanje jos malo!!!ciscenje od sljama.izbacivanje smeca.malo ce biti halovo da primi sve.

  2. čisti sneg svevisnji..čisti!e pa veceras si opet bio na tv.prvi progam.kako je lepo ocicscen grad!sram te bilo!bacaj pare na svakojake gluposti.pogledaj samo najgluplje klizalliste na svet!!!!kuu slamu i hranu za pse.nemoj da ih sklanjas sa ulice.mnogo si glup.a i ovi oko tebe!!!

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: