fbpx
Društvo

ZAJEČARCI, BEZ BRIGE! Mazuta ima dovoljno, isporuka toplotne energije bez ikakvih problema (VIDEO)

Isporuka toplotne energije na teritoriji grada Zaječara, četvrte sezone, odvija se kako je i najavljeno, kontinuirano i bez ikakvih problema.

Ono što je specifično za ovu sezonu u odnosu na prethodne je izuzetno niska  temperatura, što se odrazilo i na potrošnju mazuta.

“U novembru i decembru potrošili smo nekih 300 tona više nego u tom istom periodu 2015. Zahvaljujući blagovremenim radovima u toku letnjih meseci na remontu i sanaciji našeg vrelovodnog sistema u celini spremno smo dočekali i ovaj hladni talas poslednjih dana, tako da smo grejali danonoćno”, istakao je Ivan Žikić, direktor Javnog komunalnog stambenog preduzeća Zaječar i naglašava:

“Ono što treba posebno da brine je rast cene mazuta na tržištu delimično uslovljen sporazumom krajem prošle godine izmedju članica Opeka odnosno organizacije zemalja izvoznica nafte o smanjenju proizvodnje nafte sa 33,6 na 32,5  miliona barela dnevno. Mi ćemo naravno nastaviti da pratimo dalji razvoj situacije i shodno tome preduzeti odgovarajuće mere”.

Žikić napomenje i to da su njihove procene da će i ova sezona biti privedena kraju na način na koji su građani Zaječara u ove prethodne tri grejne sezone i navikli.

 

Dodaj komentar