Izdvajamo Sport

Zaječarac Saša Cvetković ponovo šampion sveta u Powerliftingu!

Na Svetskom prvenstvu u powerliftingu Master održanom u Ulanbatoru u Mongoliji, Zaječarac Saša Cvetković je u kategoriji M2 120+ osvojio zlatnu i tako ponovo postao svetski prvak!

Cvetković je osvojio zlatnu medalju u čučnju sa podignutih 290 kg, bronzanu medalju u benč presu sa podignutih 155 kg, zlatnu medalju u mrtvom dizanju sa podignutih 300 kg i sa zbirom u totalu od 745 kg osvojio zlatnu medalju i titulu svetskog prvaka u kategoriji M2 120+ kilograma za 2023.

„Ostvario sam cilj da se srpska himna čuje na Svetskom prvenstvu u dalekoj Mongoliji. Osvajanjem svetske titule zaokružio sam sportsku karijeru uz višegodišnje titule prvaka Evrope i evropskih rekorda u svojoj kategoriji. Naravno državnih rekorda u M2 -120 i M2 120+. Ovim takmičenjem pokazao sam takmičarsku zrelost, potvrdio iskustvo u powerliftingu i shvatio da ima mesta napretku u rezultatima. Powerlifting savez Srbije je postao prepoznatljiv na Svetskim Master takmičenjima po Savi, Milanu, Vladi, mojoj malenkosti i ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze da nastave naš put“, poručio je Cvetković.

Dodaj komentar