fbpx

Zaječarac Damjan Dimitrijević najbolji i na Matematičkoj internet olimpijadi

Preporuka:

Počela isplata novčane naknade nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanja isplatiće danas redovne novčane naknade nezaposlenima za decembar 2019. godine. U sredu, 22. januara će biti...

Ivana Milojković iz Zaječara pobednica Bogojavljenskog plivanja (VIDEO)

Umesto da skoče u Crni Timok i zaplivaju za časni krst 20-oro muških takmičara, učesnika Bogojavljenskog plivanja u Zaječaru...

Bez grejanja dve zgrade u Požarevačkoj ulici

Zbog havarije na vrelovodu obustavljena je isporuka toplotne energije u zgradama Požarevačka A5 i Požarevačka A6. Radovi na otklanjanju kvara...
- Reklama -

Za najbolji rezultat na finalu Matematičke internet olimpijade dodeljena je specijalna prva nagrada. Arhimedesovu školu matematike na Tari u februaru 2020. godine pohađaće zaječarac Damjan Dimitrijević, učenik V-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“.

Iako je bilo četiri učenika koji su na Matematičkoj internet olimpijadi novembra 2019. u Beogradu osvojili maksimalan broj bodova 100%, prema prepozicijama dobitnik nagrade dobijen je javnim izvlačenjem. Izvlačenje je obavljeno komisijski u Arhimedesu u utorak, 3. decembra, a nagradu je dobio zaječarac Damjan Dimitrijević.

Damjan će od 2. do 11. februara 2020. godine proživeti pravu matematičku bajku, jer će se punih 10 dana družiti sa pametnom decom, divnim nastavnicima i ljubaznim domaćinima u Mitrovcu na Tari.

Svaku Arhimedesovu školu matematike uvek krasi zanimljiv izbor tema od kojih se neke ne mogu čuti na redovnoj ili dodatnoj nastavi, tako da verujemo da će Damjan tokom boravka na Tari zaista uživati.

Osim matematike, lepotu ovakvih škola i ovog puta činiće i društveni život i sportsko – rekreativne aktivnosti.

Podsećamo, Damjan Dimitrijević je i na finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade koja je sredinom novembra održana u Beogradu osvojio maksimalan broj poena i prvu nagradu.

Matematika osim što se voli, prema Damjanovim rečima mora i stalno da se vežba. Tako on iz godine u godinu uspeva da rešava sve teže zadatke i samim tim savlada nove izazove. Za velike uspehe pored članova porodice, veliku podršku pružila mu je i nastavnica matematike Maja Bojović.

 

- Reklama -

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -
- Reklama -radenković

Najnovije

Četvrtkom za knjaževačke đake besplatno skijanje na Staroj Planini

Turistička organizacija opštine Knjaževac na osnovu ugovora o saradnji između Opštine Knjaževac i JP "Skijališta Srbije" i ove godine organizuje besplatno skijanje četvrtkom za...
- Reklama -
- Reklama -

Preporuka: