fbpx

Zaječarac Damjan Dimitrijević najbolji i na Matematičkoj internet olimpijadi

Preporuka:

Duži policijski čas, ali dozvoljeno šetanje ljubimaca i izlazak penzionera po namirnice evo kada…

Od danas zabrana kretanja za sve građane važiće od 17 časova do 5 časova ujutru, a izuzetak je samo...

Korona virus i krediti: Šta sve (ne) morate da plaćate

Jovanovići* su ratu za kredit za stan do sada plaćali 284,02 evra mesečno. Onda su odlučili da zbog korona...

Novo radno vreme prodavnica zbog produžetka policijskog časa

Zbog produžetka zabrane izlaska na ulice u periodu od 17 časova do pet časova narednog dana, došlo je i...
- Reklama -

Za najbolji rezultat na finalu Matematičke internet olimpijade dodeljena je specijalna prva nagrada. Arhimedesovu školu matematike na Tari u februaru 2020. godine pohađaće zaječarac Damjan Dimitrijević, učenik V-2 osnovne škole „Ljuba Nešić“.

Iako je bilo četiri učenika koji su na Matematičkoj internet olimpijadi novembra 2019. u Beogradu osvojili maksimalan broj bodova 100%, prema prepozicijama dobitnik nagrade dobijen je javnim izvlačenjem. Izvlačenje je obavljeno komisijski u Arhimedesu u utorak, 3. decembra, a nagradu je dobio zaječarac Damjan Dimitrijević.

Damjan će od 2. do 11. februara 2020. godine proživeti pravu matematičku bajku, jer će se punih 10 dana družiti sa pametnom decom, divnim nastavnicima i ljubaznim domaćinima u Mitrovcu na Tari.

Svaku Arhimedesovu školu matematike uvek krasi zanimljiv izbor tema od kojih se neke ne mogu čuti na redovnoj ili dodatnoj nastavi, tako da verujemo da će Damjan tokom boravka na Tari zaista uživati.

Osim matematike, lepotu ovakvih škola i ovog puta činiće i društveni život i sportsko – rekreativne aktivnosti.

Podsećamo, Damjan Dimitrijević je i na finalu 14. Dopisne matematičke olimpijade koja je sredinom novembra održana u Beogradu osvojio maksimalan broj poena i prvu nagradu.

Matematika osim što se voli, prema Damjanovim rečima mora i stalno da se vežba. Tako on iz godine u godinu uspeva da rešava sve teže zadatke i samim tim savlada nove izazove. Za velike uspehe pored članova porodice, veliku podršku pružila mu je i nastavnica matematike Maja Bojović.

 

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: