Sport

Zaječar otvorio kros RTS-a

kros rts
foto: radiomagnum.rs

Domaćini Krosa RTS-a i ove godine su Grad Zaječar, Sportski savez i zaječarske škole.

Zaječar je danas otvorio jesenju seriju ove manifestacije koja se organizuje 25. put.

Ovogodišnji Kros RTS-a okupiće nekoliko hiljada mladih iz Zaječara, najavili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji.

„Deca predškolskih ustanova otvoriće ovogodišnji kros. Takmičenje sadrži 26 trka učenika osnovnih i srednjih škola. Imaćemo i dve elitne trke, seniora koji će trčati 5000m i seniorki 3000m“, najavljeno je na konferenciji.

Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza, rekao je da je hipodrom na Kraljevici spreman za mlade ljude i izrazio nadu da će Zaječar i ove godine biti dobar domaćin najboljim mladim atletičarima.

Gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović zahvalio se organizatorima na jučerašnjoj konferenciji i istakao da je velika čast biti domaćin jednog ovakvog sportskog dogadjaja i najavio novinu u vidu mountainbike staze koja će sledeće godine biti postavljena u Zaječaru.

„Sledeće godine uradiće se kompletna staza na kojoj ćemo organizovati trke i manifestacije. Trudićemo se da to uradimo po najnovijim propisima i da na ovaj način deci omogućimo što bolje sportske uslove u našem gradu“, rekao je Ognjenović.

Najboljih deset takmičara u trkama učenika osnovnih i srednjih škola biće nagradjeni diplomom RTS-a, a prva tri medaljama, zlatnom, srebrnom i bronzanom.

Pet prvoplasiranih seniora i seniorki biće nagradjeni diplomom, a tri prvoplasirana i medaljama, zlatnom, srebrnom i bronzanom
Pobednik u generalnom poretku poneće i veliki prelazni pehar, dar Radio Beograda, a pobednik sva četiri takmičenja osvojiće i „Zlatnu Plaketu“.

Izvor: radiomagnum.rs

Dodaj komentar