Sport

Zaječar po sedmi put najbolji organizator Kros serije RTS-a

Atlas Servis - 24h pomoć na putu

Gradu Zaječaru i ljudima koji su učestvovali u realizaciji Krosa RTS-a dodeljena su priznanja za najbolju organizaciju u tekućoj godini u salonu Gradske opštine.

Na takmičenju koje je održano 19. oktobra na zaječarskom hipodromu trčao je 2171 učesnik, čime je naš grad pobedio drugoplasirani Šabac u kome je trčalo 36 takmičara manje.

Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a, koji je uručio nagrade organizatorima, doneo je ovom prilikom i statuetu beogradskog Pobednika koja se dodeljuje najuspešnijem organizatoru Krosa RTS-a kroz Srbiju kako bi podstakao Zaječar da se kandiduje i za ovu laskavu nagradu. Na tom takmičenju koje se održava svakog maja, svi učesnici širom naše zemlje trče u isto vreme.

„Zaječar je u dva navrata pobeđivao na ovom takmičenju, a ovu statuetu koja je pripala Školskoj upravi Novi Sad, doneo sam jer mislim da Zaječar pored Kros serije, apsolutno ima snage da i ovaj trofej vrati u svoje vitrine.“

Kovačević se za kraj zahvalio svima koji su učestvovali u organizaciji ovog takmičenja i napomenuo da grad Zaječar čini čudo i pokazuje kako se kako se organizuje kvalitetna priredba koja je na jednom evropskom nivou.

Gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić zahvalio se Kovačeviću na lepim rečima i napomenuo da je jako teško ostvariti ovakav rezultat u konkurenciji gradova poput Šapca, koji je 2 puta veći od našeg grada.

„Želimo da pokažemo da jedan mali grad sa puno uloženog truda ipak može da postigne odlične rezultate. Imamo ideju da napravimo Kros ligu i da se takmičimo tokom cele godine, te da ćemo imati objekte koji će nam i zimi omogućiti da organizujemo takmičenje.“

Ničić je rekao da ove nagrade podstiču Grad Zaječar da pokuša što pre da završi projekat izgradnje novog fudbalskog stadiona na Kraljevici i stari stadion FK „Timok“ u potpunosti pretvori u atletski objekat.

„Atletika kao matični sport zaslužuje da dobije prvi pravi stadion u ovom našem regionu. Nadam se da će Zaječar postati atletski centar našeg kraja i u buducnosti okupljati svu talentovanu decu iz okoline.“

Na samom kraju, Stevan Kovačević je uručio nagrade svim istaknutim članovima iz organizacije. Pehar je uručen gradonačelniku Ničiću, dok su nagrade primili i direktorka predškolske ustanove „Đulići“, Tanja Jovanović, direktor OŠ „Đura Jakšić“, Saša Vojinović, direktorka OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, Milena Panić, i Dragana Todorović, profesorka francuskog jezika.

Pogledajte galeriju fotografija:

 

1 komentar

Dodaj komentar