fbpx
Društvo

ZAHVALJUJUĆI ZAJEČARSKOM CRVENOM KRSTU ŠKOLSKI PRIBOR DOBILO 80-AK ŠKOLARACA, KORISNIKA NARODNE KUHINJE

Početak nove školske godine je na pragu, a ukoliko u kući imate 4 školarca i pritom ste korisnik Narodne kuhinje mesta za preveliku radost skoro i da nema. Slađana Ibrić iz Zaječara svake godine kako kaže „ponavlja“ po neki razred, jer već godinama u nazad ima po nekoliko dece koja idu u školu.

Zato joj je donacija Crvenog krsta u vidu školskog pribora itekako značila da njena deca što bolje i bez većih muka dočekaju novu školsku godinu.

„Imam 4 deteta koja trenutno idu u školu.

Korisnik sam Narodne huhinje i preko Crvenog krsta dobijamo hranu, a ovo sada što smo dobili znači nam mnogo, koliko-toliko da smanjimo troškove.

Materijalno često kasni, dečiji dodatak je mali, pa sve ono što nam da Crveni krst od je značaja“, istakla je Ibrić.

Sveske, lenjire, olovke, makazice i sve što je neophodno za sam početak školske godine, danas je dobilo oko 80-ak učenika, korisnika Narodne kuhinje, a prema rečima Irene Mladenović, iz zaječarskog Crvenog Krsta cilj ove ustanove je da pomognu njihovim korisnicima i doprinesu njihovom kvalitetnijem školovanju.

„Crveni krst je i ove godine nastavio sa tradicionalnom podelom školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje, uzrasta od predškolskog do osmog razreda.

U paketu se nalazi nešto što im je najpotrebnije za početak školske godine, i pokušali smo da i na taj način pružimo neku vrstu pomoći našim korisnicima“, istakla je Mladenović.

Ona je najavila i da će tokom naredne nedelje zahvaljujući donaciji Crvenog krsta iz Bavarske prestavnici zaječarskog Crvenog krsta korisnicima Narodne kuhinje u selima podeliti pakete garderobe, koja će im itekako koristiti u jesenjim danima koji su pred nama.

Dodaj komentar