fbpx
Društvo

Za Uskrs toplo i sunčano, popodne ponegde naoblačenje

FOTO: zajecaronline.com

U celoj zemlji biće sunčano i toplo, popodne u pojedinim krajevima moguća je kiša ili kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije.

U Srbiji će vreme danas biti promenljivo oblačno i toplo, u većini mesta sa dužim sunčanim intervalima. Pre podne na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima moguća je kiša ili kratkotrajnim pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, na severu i u planinskim predelima jak, jugozapadni i zapadni, a posle podne na severu u skretanju na severozapadni pravac. Jutarnja temperatura kretaće se od 14°C do 19°C, a najviša dnevna od 25°C do 30°C.

U Zaječaru sunčano i toplo. Vetar umeren do jak, jugozapadni. Najniža temperatura 11°C, a najviša dnevna temperatura oko 28°C.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, u ponedeljak svežije. Do petka će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a lokalna pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavina se očekuje uglavnom u planinskim predelima.

Biometeorološka prognoza za nedelju 2. maj 2021.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na osobe sa srčanim problemima, astmatičare i reumatičare. Glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se opreznost u saobraćaju.

AMSS: Saobraćaj slab, po podne oprez zbog kiše

Jutro prolazi sa manjim brojem vozila i slabim intezitetom saobraćaja, uz dobre uslove za vožnju i dobru prohodnost puteva. U kasnijim popodnevnim satima vozače može pratiti povremeno veći broj vozila i nešto umereniji intezitet saobraćaja, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Vidljivost je dobra, sem niske oblačnosti ili slabe sumaglice koja može biti na putevima pored reka, kanala i u kotlinama, ali ona za sada bitnije ne utiče na odvijenje saobraćaja. Međutim, kiša i povremeni pljuskovi koje metereolozi najavlju za danas sigurno će uslovljavati mokre kolovoze, ali donositi i opasnost od odorona kojih može biti kroz useke i klisure.

Na naplatnim stanicama za sada nema zadržavanja vozila. Na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

Od 21.12.2020. do 28.06.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 36, deonica Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put) doći će do izmene režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka. Savetuje se učesnicima u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da poštuju saobraćajnu signalizaciju –ograničenje brzine, zbog ulaska/izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, saopštilo je JP “Putevi Srbije”.

Od 01.03.2021. godine do 01.11.2021. godine, na delu državnog puta I B reda broj 35, na deonici Zaječar (Vrška čuka) – Кnjaževac (Кalna) izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza. Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, pomoću semafora na 6 deonica, svaka deonica je dužine 600 m, a razmak između deonica je od 3 do 4 km. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom 24 časa neprekidno, navode iz JP “Putevi Srbije”.

Dodaj komentar