Društvo Izdvajamo Politika

VUČIĆ O LITIJUMU: Neće doći do iskopavanja još četiri godine!

vučić o litijumu
Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Vućić o litijumu

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o litijumu. Ceremonija je počela u 12.00 časova, u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“.

Obraćanje Aleksandra Vučića:

– Neću im dozvoliti da bilo šta rade dok ne dobijemo dokaz da će biti zaštićena životna sredina – rekao je Vučić.

Neće doći do iskopavanja još četiri godine najmanje. Litijum bi povećao plate, penzije, otvorio nova radna mesta… Propustili smo priliku jer sam ja pogrešio i jer su nas strane službe nadigrale. Spremni smo da iznesemo sve argumente – dodao je on.

O poligrafu sa “Ne davimo Jadar”, litijumu

 Tri godine sam o Jovanjici slušao najgnusnije laži. Tri godine sa sestrinskih televizija N1. Da smo učestvovali u nekoj aferi Jovanjica. Tri godine sam pokušavao da objasnim svima kakva je laž u pitanju. Ne znam ni gde je Jovanjica. 

Vućić o litijumu

– Ja sam predsednik republike i ponosan sam na tu činjenicu. Nikada nisam uzeo pare neke firme i lobiram samo za Srbiju. Neki koji su strpali pare u džepove od Rio Tinta govore na tim protestima. Ti koji su uzeli novac nisu se javili. Ja sam spreman pre svega zbog sebe i zbog javnosti. Nemam problem da ni pred kamerama N1 govorimo Rio Tintu i jesu li mi dali novac. Sve to radim da bih vratio stvari na teren koji nije ličan. Kažete da želim da uništim životnu sredinu, naprotiv. Neću dozvoliti da se bilo šta radi dok stručnjaci ne budu garantovali da građani u tim oblastima mogu da žive normalno. Neće doći do iskopavanja još najmanje 4 godine.

ZaječarOnline/Hypetv.rs/O.B.

Dodaj komentar