Društvo Izdvajamo

Vučić: Korisnicima socijalne pomoći 10 hiljada dinara početkom decembra

foto: TV PRVA / printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će oko 1. decembra biti isplaćeno po 10.000 dinara korisnicima socijalne pomoći, kao i za tuđu negu i pomoć koju dobijaju slepi ljudi, dementni i stariji sa neizlečivim bolestima.

Predsednik je gostujući na TV Prva govorio i o popustima za penzionere i studente i dodao da ima još dobrih vesti.

„Negde oko 1. decembra korisnicima socijalne pomoći isplatićemo po 10.000 dinara. To je za njih ogroman novac da znate, zato što ta socijalna pomoć nije mnogo veća od toga. Ne zaboravite, to je socijalna pomoć. Ljudima koji su u stanju socijalne potrebe“, rekao je predsednik.

Studentske kartice počinju da se izdaju od 1. decembra, studenti će imati 20 popust na vozne i 10 posto za avio karte Er Srbije, penzioneri sa penzionerskim karticama imaće 30 odsto za vozne i 15 odsto na avio karte.

„Ja mislim da je to za naše najmlađe i najstarije gotovo neverovatan popust. Time se naše nacionalne kompanije odriču profita. To je naša želja da dodatno pomognemo i penzionerima i studentima, ali da istovremeno popularizujemo naše vozove i našu ‘Er Srbiju’ koja je najbolja avio kompanija u regionu“, rekao je Vučić.

On je rekao da će se u utorak pojaviti sa programom za naredne četiri godine, koji podrazumeva da će prosečna plata do kraja 2027. godine iznositi 1.400 evra na nivou cele Srbije, dok će u Beogradu iznositi 1.700 evra.

Dodaj komentar