Društvo Izdvajamo

Vučić danas dodeljuje odlikovanja zbog zasluga u borbi sa korona virusom, među dobitnicima i Dr Nenad Ristović

foto: Slaviša Ćirić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u borbi protiv kovida 19, kao i drugim ličnostima, najavljeno je iz Predsedništva. Jedan od malobrojnih lekara van Beograda koji će biti odlikovani je i Zaječarac, Dr Nenad Ristović.

Na listi dobitnika su, prema saznanjima medija, doktori Predrag Kon, Mijomir Pelemiš, Srđa Janković, Branislav Tiodorović, Vladimir Ðukić, Goran Stevanović, Ivana Milošević, Danica Grujičić i Nebojša Lađević, kao i Nenad Ristović.

Ristović će biti odlikovan zlatnom medaljom za zasluge.

Tu su i brigadni general Jelesije Radivojević i pukovnik Radivoje Anđelković koji je komandant privremenih bolnica “Beogradski sajam” i “Arena”.

Nagradu će dobiti i higijeničarka na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije Ana Stojković, kao i taksista iz Beograda Branko Antić.

Posthumno će priznanje dobiti i 13 lekara.

izvor: nova.rs

3 komentara

  • Ne bih voleo da sam u “ komandantovoj “ crnoj koži. Komandant je osporavao mišljenje i zaključke odlikovanog doktora u više navrata. Komandantov strah nije samo “ medecinski „, on je i politički. Šta ako Alek, na koktelu posle dodele odlikovanja, zamoli odlikovanog doktora da bude nosilac liste SNS – a, u našem polu napuštenom gradu na predstojećim lokalnim izborima ?
    Što bi to za nas zaječarce bilo lepo. Komandant u bekstvu a bagra “ prolazi “ kroz naše ruke. Daće bog da i to dočekamo, ako smo pametni. Ako nismo, onda i dalje nastupaju : Đoše,Marine, Lalići,golmani, glumci, taksisti, „akademici“ i preostali SPS- ovci i došljaci.U toj varijanti mi sa porodicama odlazak sa ognjišta, dok ovde ostaju funkcioneri i penzioneri.

  • Od sveg srca čestitam, Dr. Nenadu Ristoviću na dodeli zasluženog odlikovanja. Bravo, moj doktore.

Dodaj komentar