fbpx
Društvo

VREME: Narednih dana temperatura u plusu, moguće naglo topljenje snega

Meteorolozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda za narednih nekoliko dana najavljuju toplije vreme u većem delu zemlje i intenzivno topljenje snega u predelima do 1.500 metara nadmorske visine.

Na jugozapadu će duvati jači vetar, a u košavskom području i na planinama udari će biti olujne jačine.

Najniža temperatura u većini mesta u subotu će biti od četiri do osam stepeni celzijusa, a u košavskom području do 10. U najtoplijem delu dana od 12 do čak 17 stepeni, izuzev u Negotinskoj Krajini, gde će temperature biti od minus jedan do sedam stepeni.

U Zaječaru umereno oblačno sa sunčanim periodima. Najniža temperatura oko jedan, najviša dnevna oko 7 stepeni.

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, vetrovito i toplije, uz dalje intenzivno topljenje snega. Kiša i lokalni pljuskovi biće mestimično na severu, zapadu i jugozapadu. U košavskom području i na planinama biće olujnih udara, a krajem dana vetar će biti u slabljenju. Najniža temperatura će biti od jedan, u Negotinskoj Krajini, do 12 stepeni celzijusa, na jugu Banta, a najviša, u većini mesta, od 14 do 20 stepeni, a u Negotinskoj Krajini oko devet.

Iduća sedmica počinje sa oblacima i kišom, a na visokim planinama će padati sneg. Duvaće slab vetar, a temperature će biti od jedan do najviše 12 stepeni. U utorak sledi oblačno vreme, mestimično sa kišom, a na planinama će nastaviti da pada sneg. Temperature će biti od jedan do 10 stepeni celzijusa.

Do 10. februara, meteorolozi predviđaju da će se nastaviti oblačno vreme, povremeno sa kišom, a na planinama sa snegom, uz postepeni, manji pad temperature.

izvor: novosti.rs

Dodaj komentar