Servisne informacije

Vreme – Jutro sunčano, posle podne pljuskovi sa grmljavinom

vreme prognoza
foto: zajecaronline.com

Vreme – Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali nestabilnije vreme, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom ponegde će biti izražniji uz grad. Van oblačnih razvoja, vetar će biti slab promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 26 do 31 stepen.

U Zaječaru danas vreme nestablino. Tokom jutra sunčano sa slabim vetrom, a posle podne nas očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Minimalna temperatura 17, maksimalna do 32 stepena. Vetar uglavnom slab, tek na mahove preko 10 km/h.

I sutra nas očekuje slično vreme, uz manji pad temperature. U petak nešto svežije, a od vikenda nas ponovo očekuje letnje vreme.

RHMZ – UPOZORENjE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLjAVINSKE NEPOGODE (za 12. i 13.06.2024.)

Do četvrtka (do 13.06.) se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada.

Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlje izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) danas (12.06.) je izdat za istočnu Srbiju, a sutra (13.06.) i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Biometeorološka prognoza

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima. Nesanica i reumatski bolovi su očekivane meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje opreznost.

ZaječarOnline/O.B.

Dodaj komentar