fbpx

VOJVOĐANSKA BANKA DONIRALA 10 RAČUNARA GERONTOLOŠKOM CENTRU KNJAŽEVAC

Preporuka:

Smena na čelu JKP „Timok – održavanje“

Na mestu v.d. direktora od 23. januara 2018. godine, kada je osnivano preduzeće JKP "Timok održavanje", već pune dve...

Požar lokalizovan, pčelinjak spašen

Na imanju Zaječarca Slaviše Božinovića danas oko 10 sati i 30 minuta izbio je požar, koji je zahvaljujući brzoj...

Karavan „Oslobođenje“ stiže u Zaječar

Promotivni karavan Srpskog pokreta Dveti pod nazivom "Oslobođenje" u petak, 28. februara stiže u Zaječar. U okviru zajedničke kampanje bojkota...
- Reklama -

Vojvođanska banka pokrenula je u oktobru, Mesecu solidarnosti sa starim licima, veliku društveno odgovornu akciju u okviru koje će do kraja godine gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji donirati ukupno 190 računara.

Gerontološkom centru Knjaževac danas je uručeno 10 računara, a u narednom periodu donacije će biti upućene i centrima u Beogradu, Kragujevcu, Šapcu, Kikindi i Vršcu, dok su korisnicima gerontoloških centara u Nišu, Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazaru i Apatinu, računari već stavljeni na raspolaganje.

Zorica Džida, direktorka sektora Društveno odgovorno poslovanje Vojvođanske banke, istakla je da ova kompanija tradicionalno poklanja računare zdravstvenim, obrazovnim i drugim ustanovama.

„Svedoci smo ogromnih promena oko nas.

Način na koji komuniciramo sa drugima, kompanijama, pa čak i državom se iz korena promenio. Nove tehnologije nam donose komfor.

Omogućavaju nam da „jednim klikom“ obavljamo poslove za koje smo nekada morali da čekamo u redovima i pred šalterima.

Pomažu nam da se bolje informišemo i povezuju nas sa najbližima“, rekla je Džida i dodala da je između ostalih, i ova vrsta podrške potrebna starijim osobama, koje nisu imale priliku da se tokom redovnog školovanja  edukuju na ovom polju.

Direktor Gerontološkog centra Knjaževac, Saša Ignjatović zahvalio se Vojvođanskoj banci i istakao da veruje da će se zahvaljujući donaciji delimično neutralisati fizička udaljenost porodica i prijatelja od korisnika njihovog doma i da će digitalna komunikacija omogućiti njihovo dodatno povezivanje.

„U našem domu vlada veliko interesovanje za računarima.

Naši korisnici raduju se prilici da ovladaju novim tehnologijama i tako otvore nove kanale informisanja i komunikacije.

Svi donirani računari biće raspoređeni u zajedničke prostorije za korisnike“,  objasnio  je direktor ove ustanove.

Opremanje gerontoloških centara posebno je važan deo ove akcije, jer pomaže i starijim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako umnogome olakšaju svoju svakodnevicu.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: