fbpx

Vlada Švajcarske osnažuje ranjive grupe u Srbiji kroz podršku socijalno inovativnim projektima – GRAD ZAJEČAR dobio tehničku podršku

Preporuka:

Projekcije filmova u Centru za kulturu u Kotlujevcu

Nakon niza filmova koji su prikazivani krajem januara, Zaječarce očekuju 3 nove filmske projekcije za vikend. Program:"Frka"22. februar od 16:00hOtkako...

Donirane knjige stižu u ŠOSO „Jelena Majstorović“

Matična biblioteka "Svetozar Marković" iz Zaječara po prvi put se ove godine priključila akciji povodom 14. februara Međunarodnog dana...

Detalji zločina u Zaječaru: Devizni penzioner pretučen na smrt

Zaječarac Slobodan Zdravković (76), koji je penziju stekao radeći u fabrici u nemačkom Zingenu gde je sklapao delove za...
- Reklama -

U okviru programa „Swiss PRO“ odobrena je podrška Vlade Švajcarske vredna 350.000 evra za 26 organizacija civilnog društva kako bi sprovele socijalno inovativne projekte u 48 gradova i opština, dok je tehničku podršku namenjenu lokalnim samoupravama za sprovođenje projekata u partnerstvu sa civilnim sektorom dobilo 16 gradova i opština u Srbiji.

Sertifikati o finansijskoj podršci Vlade Švajcarske od 350.000 evra, preko programa Swiss PRO, za sprovođenje socijalno inovativnih projekata organizacija civilnog društva i pružanju tehničke podrške lokalnim samoupravama, u četvrtak, 29. novembra su svečano uručeni predstavnicima civilnog i javnog sektora u Nišu.

FOTO: Swiss PRO

Podršku vrednu oko 14.000 evra po projektu vezanom za osnaživanje radnih veština srednjoškolske dece iz samohranih porodica korisnika socijalne pomoći sa teritorije Timočke Krajine iskoristilo je tek jedno udruženje iz opštine Kladovo, dok je za unapređenje dostupnosti javnih usluga iz domena socijalne zaštite sa područja Timočke krajine podršku dobio samo Centar za socijalni rad iz Bora za projekat pod nazivom „Trajna promena na bolje“.

 

Gradu Zaječaru je u okviru projekta SWISS PRO Vlade Švajcarske odobrena tehnička podrška za unapređenje procedura za finansiranje projekata organizacija civilnog društva.

FOTO: Swiss PRO

Cilj projekta bio je unapređenje propisa o definisanju javnog interesa i finansiranju projekata koje sprovode organizacije civilnog društva, uključujućui praćenje i evaluaciju.

Ovim projektima prethodio je proces javnih poziva, koji su trajali od juna do avgusta 2018. godine, tokom kojih se prijavilo 85 organizacija i 16 lokalnih samouprava.

Tehnička podrška za 16 lokalnih samouprava obuhvataće razvoj i unapređenje procesa, procedura i propisa o definisanju javnog interesa i finansiranju lokalnih projekata koje sprovode organizacije civilnog društva. Deo gradova i opština tokom sledeće faze podrške sprovodiće projekte zajedno sa civilnim sektorom“, rekla je Ana Nedeljković Belja, nacionalna menadžerka programa Swiss PRO.

Postavi komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Reklama -   radenković    

Preporuka: