Društvo

Velikom smotrom na Popovoj plaži biće obeležen Dan Vojske Srbije

ilustracija
Smotra Vojske Srbije povodom obeležavanja Dana Vojske, 23. aprila, biće održana na Popovoj plaži u Zaječaru.

Komanda garnizona Zaječar priređuje svečanost na Popovoj plaži, koja će, prema rečima komandanta tog garnizona Vladice Vučkovića, biti organizovana u dva dela.

„Predviđeno je da u prvom delu bude organizovano svečano postrojavanje jedinice garnizona Zaječar, dok će u drugom delu biti prikaz naoružanja i vojne opreme kojom je opremljena Vojska Srbije, jedinica garnizona u Zaječaru“, istakao je komandat Vučković i dodao:

„Učesnici smotre su isključivo profesionalna vojna lica iz Komande garnizona Zaječar. Ove godine, za razliku od prethodnih godina, ova svečanost se obeležava u šest gradova Srbije. Osim u Zaječaru, biće obeležena još u Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kraljevu i Kruševcu“.

Kako je predviđeno programom, u ponedeljak, 23. aprila, sa početkom u 09.00 časova, delegacije komande garnizona Zaječar, predstavnici grada Zaječara, boračkih organizacija i članovi porodica poginulih pripadnika Vojske položiće vence i cveće na Spomenik palim borcima Timočke krajine u centru grada, dok će sama svečanost na Popovoj plaži, početi u 11.00 časova.

Ovoj smotri prethodiće uvežbavanje, koja će biti organizovano u petak, 20. aprila, na Popovoj plaži, od 9.00 sati, dok će generalna proba biti održana u subotu, 21. aprila od 11 časova.

Dodaj komentar