fbpx
Društvo

Uspešno realizovana još jedna akcija davanja krvi

foto: zajecaronline.com

U okviru letnje kampanje dobrovoljnog davanja krvi, Crveni krst u Zaječaru, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša, sprovela je još jednu akciju prikupljanja ove dragocene tečnosti.

foto: radiomagnum.rs

Prikupljanje krvi obavljeno je u sredu, 21. avgusta u Krfskoj ulici u Zaječaru, preko puta marketa „Idea“ u periodu od 9 do 14 sati.

“Svesni smo svi toga koliko je u ovom letnjem periodu potrebno krvi, pa mogu da kažem da je danas bio veoma veliki odaziv od jutra, kada smo krenuli, od devet časova. Očekujemo da se do kraja dana sakupi još jedinica krvi. Evo, već je 40 jedinica prikupljeno do sada, a nadamo se da će taj broj do kraja dana, do 14 časova biti još veći. Prošlog meseca smo imali veliku akciju. Odazvao se veliki broj ljudi, pa se nadamo da će do kraja meseca biti prikupljeno još više jedinica krvi i da će ova akcija biti još bolja i uspešnija”, rekao je Predrag Žikić volonter Crvenog krsta.

foto: zajecaronline.com

Akciji dobrovoljnog davanja krvi u Zaječaru odazvalo se 60-ak davalaca, a prikupljeno je 57 jedinica krvi. Akciju je organizovao Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša.
Sledeća akcija dobrovoljnog davanja krvi je 4. septembra u istim prostorijama u Zaječaru.

Dodaj komentar