Sport

USPEŠNI SPORTISTI! Često donosi medalje u Zaječar a o njenim uspesima malo se zna (VIDEO)

foto: zajecaronline.com

Danijela Radojević Radisavljević, majka dve ćerke, i maratonka iz Zaječara, uspešno učestvuje na trkama širom Srbije i često donosi medalje u naš grad, a o tome se malo zna…

Trčanjem se bavi od svoje 11-te godine, a posle kraće pauze, poslednjih 4-5 godina aktivno trči maratone i polumaratone. Polumaraton i maraton su jedne od najtežih atletskih disciplina.

Zanimljivo je to što Danijela prepodne radi u Juhoru, dok popodnevno vreme provodi trčeći 15 km, kako bi bila spremna za sledeću trku.

„Od pre 5-6 meseci, firma Juhor, u kojoj inače i radim, postala je moj sponzor, i to mi jako puno znači zato što sam do skora sve vezano za trčanje morala sama da finansiram“, istakla je Danijela.

Danijela je na polumaratonu u Kruševcu bila treća, uprkos tome da je trčala bolesna.

27. septembra, Danijela će trčati sa Goranom Nikolićem iz Kragujevca, koji je invalid. On je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko.

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić istrčao je 18 maratona, od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi „Ginisov rekord“. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom obara rekord jednog sportiste bez hendikepa.

Koliko je teško, biti majka, raditi preko dana, uz to biti i vrhunski sportista, zna samo Danijela.

Nadamo se da će naša maratonka biti inspiracija svim devojkama i momcima kako u Zaječaru, tako u Srbiji, i da će mnogi krenuti njenim putem, tako da će njihova imena biti izgovarana sa ponosom, kao što građani Zaječara danas izgovaraju Danijelino ime.

1 komentar

Dodaj komentar