Sport

Uspešna godina za Sportski savez Zaječara – Božinović: Ponosni na rezultate

igor božinović
foto: sport.rs

Međunarodna „Biciklistička trka kroz Srbiju“, Kros RTS-a, „Timočka Mini – maksi liga“, Fer plej liga, „Dečja olimpijada“, bile su samo neke od manifestacija koje je Sportski savez grada Zaječara organizovao u ovoj godini. Generalni sekretar Igor Božinović, vidno je zadovoljan:

– Povratak sporta u škole i saradnja sa osnovnim i srednjim školama u Zaječaru i okolini, neki su od ključnih ciljeva. Opštinske lige i takmičenja osnovnih i srednjih škola u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu i atletici, održavaju se tokom cele školske godine, a masovnost i uspesi zaječarskih školaraca dovoljno govore o potrebi za održavanjem ovakvih manifestacija.

Zaječar je ove godine bio jedan od domaćina „Trke kroz Srbiju”?

– Prva etapa međunarodne „Trke kroz Srbiju“ održana je 18. juna u Zaječaru, a trku je svečano otvorio gradonačelnik Velimir Ognjenović. Najstarija međunarodna biciklistička trka u ovom delu Evrope, pomaže i razvoju turizma i promociji gradova. Zaječaru je pripala čast da bude jedan od četiri domaćina.

Koliko se pažnje poklanja najmlađim Zaječarcima?

– Već godinama realizujemo program „Sportske početnice“. Završna manifestacija za predškolce i osnovce iz Zaječara održana je u dvorištu Osnovne škole „Đura Jakšić“. Osnovama sporta uče ih iskusni instruktori Sportskog saveza, Ljiljana Subić, Branislav Tasić, Nebojša Nikolić i Srđan Videnović.

Zaječar je ponovo bio domaćin Krosa RTS-a?

– Kraljica sportova ponudila je najbolje što ima u Zaječaru. Ponosnim me čini podatak da je Zaječar godinama jedan od najboljih organizatora najmasovnijeg sportskog takmičenja, koje okuplja mladost Srbije.

Koji su planovi vezani za kraj 2015. godine?

– Krajem novembra učestvovali smo na „Sajmu sporta“ u Beogradu, na kome smo predstavljali grad Zaječar. Posebno sam zadovoljan činjenicom da smo imali priliku da kroz kontakte sa predstavnicima Ministarstva sporta i omladine i Sportskog saveza Srbije, dogovorimo detalje buduće saradnje – zaključio je Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Izvor: sport.rs

Dodaj komentar