Društvo

Uskršnji bazar sutra na zaječarskom trgu

POGLEDAJTE PODKAST 'PRIČE U NAMA'

U organizaciji Regionalne privredne komore Zaječar i Centra za kulturu i turizam CEKIT Zaječar, sutra, 26. aprila, na zaječarskom trgu biće organizovan Uskršnji bazar.

Prema rečima predsednika zaječarske komore Dejana Tošića, ideja je nastala na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, kada je i više nego uspešno održan Novogodišnji bazar.

„Krajem prošle godine u Zaječaru je održan Novogidišnji bazar. Na osnovu tog iskustva, mi u Komori smo došli na ideju da u saradnji sa CEKITOM organizujemo i Uskršnji bazar, koji će okupiti izlagače iz cele Srbije. Naime, oko pedeset izlagača imaćemo na ovogodišnjem Uskršnjem bazaru, pretežno iz Timočkog regiona, ali najavio bih i goste, odnosno izlagače iz Vojvodine, Srema, Subotice, ali i iz Niša i Pirota“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Dejan Tošić i istakao da je Uskršnji bazar dobra prilika za prezentaciju tradicionalnih proizvoda.

„Ovogodišnji Uskršnji bazar je prodajnog karaktera ali i izuzetna prilika da izlagači iz raznih krajeva Srbije prezentuju svoje tradicionalne proizvode i rukotvorine. Svim izlagačima biće obezbedjen besplatni izlagački prostor, a takodje biće postavljen i štand na kojem će deca prodavati uskršnja jaja“, dodaje Tošić.

Uskršnji bazar, za sve posetioce, biće otvoren sutra u 11 sati i trajaće do četvrtka 28. aprila.

Izvor: radiomagnum.rs

1 komentar

  • Било би боље да се на челу са безбожницима из организационог тима упутите на редовне литургије.У току је Страсана седмица,безбожници,не веселите се и не хулите на Христово распеће.Не сабирајте политичке поене.Данас и волу можемо окачити крст око врата, па да он замишља да је верник.

Dodaj komentar